Αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του Βαρθολομαίου

Η Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 29 Μαΐου, ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Πόλης.

Την είδηση μετέδωσε ο τουρκικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός NTV. Η Εισαγγελία της Καισάρειας έλαβε μία επιστολή, με την οποία ένας άγνωστος ενημέρωνε τις Αρχές για το σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη.

Στην επιστολή ο άγνωστος ανέφερε ότι αυτοί που θα έπαιρναν μέρος στη δολοφονία έχουν ήδη μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για την προετοιμασία του σχεδίου.

Πράγματι, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη και ένας εξ αυτών με το όνομα Serdar A. συνελήφθη και κρατείται. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία της Καισάρειας παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία της Άγκυρας.

Στην επιστολή που αποκάλυπτε το σχέδιο αναφέρεται επίσης ότι ο Serdar Α. δραστηριοποιείται στους κόλπους των «Γκρίζων Λύκων».

Στην έρευνα που έκαναν οι Αρχές διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος έχει αναπτύξει στο παρελθόν πλούσια ακροδεξιά δράση.

Το 2007 είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει τους διοικούντες του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου στην Καισάρεια. Τότε, είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αλλά ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα