Τα τρία θύματα του ματωμένου Μαραθωνίου

Δύο νέες κοπέλες, η Krystle Campbell 29 ετών και η Lu Lingzhi 23 ετών, και ένα μικρό αγόρι, ο Martin Richard 8 ετών, είναι τα τρία πρόσωπα της τραγωδίας που σημάδεψε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Η Krystle Campbell από το Άρλινγκτον αναγνωρίστηκε την Τρίτη ως το δεύτερο θύμα της επίθεσης μετά τον 8χρονο Martin Richard.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας, το τρίτο θύμα του βομβιστικού χτυπήματος στη Βοστώνη είναι η 23χρονη Lu Lingzhi.

Το πρώτο θύμα, ο 8χρονος Martin Richard, περίμενε τον δρομέα μπαμπά του κοντά στο νήμα του τερματισμού, με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της δικής του ζωής από τη φονική επίθεση.

Ο Martin, που έπαιζε μπέιζμπολ στη μικρή λίγκα, ζούσε μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, την 7χρονη Τζέιν και τον 10χρονο Χένρι, σε ένα μπλε βικτοριανό σπίτι στο Ντόρτσεστερ, μία γειτονιά της Βοστώνης γεμάτη σήματα της Τροχαίας που αναγράφουν «παίζουν παιδιά».

Μία γειτόνισσα περιγράφει ως ένα χαρούμενο παιδί τον αδικοχαμένο Μάρτιν και θυμάται ότι φοβόταν τον σκύλο της, ένα ροτβάιλερ. «Ήταν ένα υπέροχο παιδί» συμπληρώνει.

Ο πατέρας του Μάρτιν, Μπιλ, με ένα e-mail ανακοίνωσε τον θάνατο του παιδιού του, κατά την έκρηξη των μηχανισμών στη γραμμή τερματισμού, ενώ η μητέρα και η αδελφή του 8χρονου τραυματίστηκαν σοβαρά.

Για την 29χρονη Krystle Campbell οι φίλοι της μνημονεύουν την έντονη προσωπικότητά της, το πάθος της για τους Red Sox, την ομάδα μπέιζμπολ της Βοστώνης και τον τρόπο με τον οποίο τραγουδούσε δυνατά το τραγούδι του Έμινεμ με τη Ριάνα «Love the Way You Lie», όταν το άκουγε στο ραδιόφωνο.

«Έχω σοκαριστεί, με ξεπερνά. Θα μας λείψεις, Krystle Campbell, αλλά το πλατύ σου χαμόγελο και τα σπινθηροβόλα μπλε μάτια σου θα ζουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας» έγραψε ένας από τους φίλους της στο Facebook.

Η 23χρονη Lu Lingzhi, φοιτήτρια στις ΗΠΑ, παρακολουθούσε τον αγώνα μαζί με φίλη της, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της, τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι άφησαν τα σχόλιά τους στο microblog της Lu Lingzhi.

Το τελευταίο δικό της post, το πρωί της 15ης Απριλίου, ήταν μία φωτογραφία από το πρωινό της με το σχόλιο: «Το θαυμάσιο μπρέκφαστ μου!» Σύμφωνα με το προφίλ της, η νεαρή Κινέζα αγαπούσε «το καλό φαγητό, τη μουσική και τα Οικονομικά».

Ακόμη, ένας Κινέζος πολίτης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διπλών εκρήξεων στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, είναι σε σταθερή κατάσταση, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Στη διπλή επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 176 άνθρωποι.

Φωτογραφίες που εστάλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο 7News, λίγο πριν και μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών μηχανισμών, εξετάζονται από τις Αρχές του FBI.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οπτικό υλικό έχει μπει στο μικροσκόπιο Αμερικανών αξιωματούχων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής θέση του δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού, που πυροδοτήθηκε 10 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη βόμβα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα