Ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

Από μικροσκόπιο φαίνεται να περνούν τα ευρήματα που υπάρχουν από την έκρηξη της Βοστώνης που άφησε πίσω της 3 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, πολλούς σοβαρά και άλλους ακρωτηριασμένους.

Το γύρο του διαδικτύου μέσω twitter κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει έναν μυστηριώδη άντρα στην οροφή ενός κτηρίου και δημοσιεύεται από την Corriere della Sera.
Ο αμερικανός πρόεδρος πάντως έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, η οποία ωστόσο είναι ορφανή αφού κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της.

Συνεχείς είναι οι αναλύσεις στο οπτικοακουστικό υλικό του Μαραθωνίου στη Βοστώνη από στελέχη του FBI, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις, που στοίχησαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και ενός 8χρονου αγοριού.

Ήδη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 7News, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες που δείχνουν έναν άνδρα, ντυμένο στα μαύρα, να κινείται ύποπτα λίγο μετά την πυροδότηση του πρώτου εκρηκτικού μηχανισμού.





Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ όλοι προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο προκειμένου να προφυλαχθούν, εκείνος κινείται με ψυχραιμία και ταχύτημα προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον υπόλοιπο κόσμο, γεγονός που έχει τραβήξει την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών που εξετάζουν την υπόθεση.



Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι 30 αμερικανικών υπηρεσιών εμπλέκονται στις έρευνες. Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς φαίνεται να τοποθετήθηκε μέσα σε χύτρα ταχύτητας μαζί με ξυράφια και καρφιά, ενώ οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλέξουν τμήμα του ηλεκτρικού κυκλώματος που χρησιμοποιήθηκε στον μηχανισμό. Παράλληλα, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε φωτογραφίες που δείχνουν μια τσάντα πολύ κοντά στο σημείο, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη, η οποία στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεπτικό δίκτυο ABC, τα υπολείμματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της τραγωδίας θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου οι ειδικοί να μπορέσουν να καταλήξουν σ' ένα συμπέρασμα για την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε και για τη συνδεσμολογία των μηχανισμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα