Τα ξένα ΜΜΕ για την επιστράτευση στο μετρό

Με έκτακτη ενημέρωση τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία αναφέρονται στην λήξη της απεργίας στο μετρό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζομένους.

«Μία δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στο μετρό στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, έλαβε τέλος αφού η κυβέρνηση τους απείλησε με συλλήψεις εάν δεν επέστρεφαν στην δουλειά τους» μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC.

«Οι εργαζόμενοι στο ελληνικό μετρό τελείωσαν την απεργία τους μετά την απειλή σύλληψης» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. «Η αναμέτρηση μετατράπηκε στο πιο πρόσφατο τες για τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό της Ελλάδας καθώς αντιμετωπίζει σωματεία προκειμένου να προσπαθήσει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές ως τίμημα για τα δάνεια διάσωσης» γράφει, μεταξύ άλλων, το Reuters.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι «η Ελλάδα σπάει την απεργία του μετρό». «Θύελλα διαδηλώσεων καθώς τα ΜΑΤ επεμβαίνουν και οι απεργοί προειδοποιούνται ότι θα αντιμετωπίσουν σύλληψη και τον κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους εάν αρνηθούν να δουλέψουν» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Η Αθήνα απειλεί να απολύσει τους απεργούς του μετρό» μεταδίδει η γερμανική Deutsche Welle. «Η κυβέρνηση της Ελλάδας απείλησε τους απεργούς στα δημόσια μέσα μεταφοράς με απολύσεις ή συλλήψεις με βάση νόμο έκτακτης ανάγκης» σημειώνει το γερμανικό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα