Αυτοκτόνησε 17χρονη θύμα ομαδικού βιασμού

Μια έφηβη κοπέλα από την Ινδία, θύμα ομαδικού βιασμού, έβαλε τέλος στη ζωή της μετά τις πιέσεις που δεχόταν από αστυνομικό να αποσύρει τη μήνυσή της και να παντρευτεί έναν από τους βιαστές της.

Η ηλικίας 17 ετών νεαρή κοπέλα ήπιε δηλητήριο και πέθανε χθες βράδυ. Η αυτοκτονία της σημειώθηκε έπειτα από ένα επεισόδιο που προκάλεσε κατακραυγή στην Ινδία—τον ομαδικό βιασμό μίας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου, υπόθεση που πυροδότησε μαζικές κινητοποιήσεις. Η υγεία της φοιτήτριας, που νοσηλεύεται στη Σιγκαπούρη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κοπέλα που προέβη στην αυτοκτονία είχε βιασθεί από μία ομάδα νεαρών στις 13 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ντιουάλι, στην επαρχία Πατιάλα, στο κρατίδιο του Πουντζάμπ (βορράς). Ένας αστυνομικός απολύθηκε και άλλος ένας τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίσθηκαν την υπόθεση, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η νεαρή «έκανε τα πάντα για να καταθέσει μήνυση», όμως οι αστυνομικοί δεν ξεκινούσαν τις έρευνες, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Παραμτζίτ Σινγκχ Γκιλ. «Ένας αστυνομικός προσπάθησε να την πείσει να αποσύρει τη μήνυση», δήλωσε ο ίδιος.

«Η αστυνομία συνέχισε να ασκεί πιέσεις στην ίδια προκειμένου να την πείσουν, είτε να έλθει σε μία οικονομική συνεννόηση μαζί τους, είτε να παντρευτεί έναν από αυτούς», ανέφερε η αδελφή του θύματος.

Μετά τον βιασμό δεν έγινε καμιά σύλληψη. Σήμερα συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, οι δύο φερόμενοι ως βιαστές και μία γυναίκα που θεωρείται ύποπτη ότι συνεργάσθηκε μαζί τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα