Ιστορία εκβιασμού μέσω Facebook συνταράσσει τη Γαλλία

Ο 18χρονος Γκοτιέ ένας νεαρός Γάλλος, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 10 Οκτωβρίου, αφότου ένας "φίλος" του στο Facebook άρχισε να τον εκβιάζει. Είχε συναντηθεί με τον "φίλο" αυτό σε μια άλλη ιστοσελίδα, τη Chatroulette, όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω βιντεοκάμερας. Ο εκβιαστής του ζητούσε να του δώσει 200 ευρώ απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κυκλοφορούσε ένα βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο νεαρός γυμνός.
Ο Γκοτιέ βρέθηκε απαγχονισμένος σε μια αποθήκη, στον κήπο του σπιτιού του. Οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί από πού προέρχονταν τα μηνύματα και για το σκοπό αυτό έχουν επικοινωνήσει ήδη με τη νομική υπηρεσία του Facebook.

Οι γονείς ενός 18χρονου κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων μετά την αυτοκτονία του γιου τους ο οποίος έπεσε θύμα εκβιασμού μέσω του διαδικτύου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή. Η οικογένεια κατέθεσε τη μήνυση στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ποιος έστελνε απειλητικά μηνύματα στο νεαρό και προσπαθούσε να του αποσπάσει χρήματα.
Στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες για παρόμοιους εκβιασμούς και οι υπολογιστές από τους οποίους είχαν σταλεί τα απειλητικά μηνύματα εντοπίστηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού. Μέχρι στιγμής όμως η αστυνομία δεν έχει στοιχεία για την υπόθεση του 18χρονου. Ο Γκοτιέ αυτοκτόνησε την ίδια ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή της και η 15χρονη Καναδή Αμάντα Τοντ επειδή δεχόταν συνεχώς παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα