Ολλανδία: Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση "Facebook murder"

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η υπόθεση "Facebook murder", όπως αποκαλείται στα ΜΜΕ, στην οποία ένα 15χρονο αγόρι πήρε 1.000 ευρώ από δύο ανήλικα κορίτσια για να σκοτώσει την 14χρονη φίλη τους, επειδή δεν τους άρεσαν τα σχόλια που έκανε στο Facebook.

Όπως αναφέρουν τα μέσα της χώρας, ο 15χρονος καταδικάστηκε χθες σε εγκλεισμό ενός χρόνου σε φυλακή ανηλίκω καθώς κρίθηκε ένοχος ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την Γουίνσι, το άτυχο 14χρονο κορίτσι, του οποίου τα σχόλια στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν στο συμβόλαιο θανάτου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο φίλες της 14χρονης, με την οποία είχαν διαμάχη στο Facebook επί εβδομάδες. Τελικά, τα δύο κορίτσια πλήρωσαν τον 15χρονο 1.000 ευρώ για να σκοτώσει την 14χρονη. Το αγόρι δεν γνώριζε την άτυχη κοπέλα, και σύμφωνα με το δικαστήριο, έδρασε «κατά παραγγελία άλλων». Οι γονείς της Γουίνσι δήλωσαν απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά όπως είπαν «αυτός είναι ο νόμος και είμαστε ανίσχυροι να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα