Παρέμβαση Der Spiegel με αφορμή τα επεισόδια στην Ύδρα

Τα όσα συμβαίνουν στην Ύδρα, γύρω από την αντίδραση των κατοίκων του νησιού στο ΣΔΟΕ και τους ελέγχους που δειξάγει στο νησί, αλλά και τα ΜΑΤ που έφτασαν ενισχυτικά στο νησί, ήταν αδύνατον να μην τα σχολιάσει το γνωστό για τα "φιλελληνικά" του αισθήματα Der Spiegel.

Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα, έγραψε "Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και επεισόδια έλαβαν χώρα στο νησί ολόκληρη την νύχτα"

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τυπικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι και τα σημερινά επεισόδια στην Ύδρα.

Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αναθεώρηση προς τα άνω του συνολικού ποσού, προς εξοικονόμηση, "αποτελεί μια αναγκαιότητα, μετά τους τελευταίους χρονικώς ελέγχους που διενήργησε, στην Αθήνα, η τρόικα".

Η εξήγηση, που δίνεται από τον συντάκτη του δημοσιεύματος, είναι ότι έως σήμερα, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις είναι κατώτερα των αναμενόμενων από την τρόικα, όπως είναι και τα δημόσια έσοδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα