Ιταλός δήμαρχος προσφέρει τον μισθό του στην Ελλάδα

Ο δήμαρχος της Ιταλικής πόλης Κάβα ντε Ριρένι που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη, ο 46χρονος, Μάρκο Γκάλντι δήλωσε ότι προσφέρει τον μισθό του στον ελληνικό λαό, προκειμένου να του συμπαρασταθεί στην δύσκολη εποχή της κρίσης.

Ο Γκάλντι με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτζ, δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Τα όσα γράφει στους ηγέτες και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι συγκλονιστικά: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε». Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος επίσης αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Ο Μάρκο Γκάλντι είναι  καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα.

Πριν από λίγες ώρες και ένας ακόμη δήμαρχος στη νότια Ιταλία, δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ακολούθησε το παράδειγμά του προφέροντας στη χώρα μας τον μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

Ωστόσο σημασία δεν έχουν τα ποσά αλλά το περίσσευμα ψυχής των δημάρχων, που έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι σε δύσκολες εποχές πίσω από ένα… «πόστο» μπορεί να υπάρχουν ακόμα «άνθρωποι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα