ΗΠΑ: "Φρικτές" και "καταδικαστέες" οι δηλώσεις Τσάβες

«Φρικτές» και «καταδικαστέες» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια αμερικανική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

«Όσον αφορά τις δηλώσεις του Ούγκο Τσάβες, θα πω απλά ότι είναι φρικτές και καταδικαστέες» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Τσάβες είχε αναφερθεί στην πιθανότητα να έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ μια μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο. Διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να εξαπολύσει κατηγορίες, όμως επέμεινε πως είναι παράξενο το γεγονός τόσοι πολλοί νυν και πρώην πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής να πάσχουν από καρκίνο.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες είναι η τελευταία από μια σειρά ηγετών της Λατινικής Αμερικής που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισαν ή συνεχίζουν να παλεύουν με τον καρκίνο.

Είχαν προηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο και ο ίδιος ο Τσάβες.

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, ο Ούγκο Τσάβες είπε ότι δεν απευθύνει «απερίσκεπτες κατηγορίες», αλλά πως «σκέφτεται δυνατά».

Υποστήριξε, όμως, ότι τα περιστατικά καρκίνου ανάμεσα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής «είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων».

ta nea .gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα