Αργεντινή: Αυτοκτόνησε ο υφυπουργός Εμπορίου Ιβάν Χέιν

Σοκ στην Αργεντινή από την αυτοκτονία του υφυπουργού Εξωτερικού Εμπορίου Ιβάν Χέιν, ο οποίος έβαλε τέρμα στη ζωή του σε σουίτα ξενοδοχείου του Μοντεβιδέο.

Κανείς δεν ξέρει μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα στην πράξη του, η κοινή γνώμη ωστόσο είναι έντονα θορυβημένη, με το «γιατί» να πλανάται.

Ο 33χρονος υφυπουργός μετείχε στην αποστολή της χώρας του στη σύνοδο των ηγετών της Νότιας Αμερικής, που γινόταν στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, με επικεφαλής την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ.

Πληροφορούμενη το γεγονός, η Αργεντινή πρόεδρος σοκαρίστηκε. Κάποια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μάλιστα πως χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, καθώς υπέστη νευρικό κλονισμό. Επισήμως το τελευταίο διαψεύστηκε, όχι όμως μετ’ επιτάσεως.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Χέιν πήγε στη σουίτα του και μερικές ώρες αργότερα υπάλληλος του ξενοδοχείου τον βρήκε κρεμασμένο. Οπως ήταν φυσικό, η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο, όπου ήδη έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις και η νεκροψία, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Η αστυνομία μιλά για αυτοκτονία, έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Αργεντινός υφυπουργός να έπεσε θύμα οποιουδήποτε είδους βίας.

Παράλληλα, αναζητούνται τα αίτια που οδήγησαν τον 33χρονο υφυπουργό, ο οποίος είχε ορκιστεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες, στη μακάβρια πράξη του. Εκείνο που λένε, απορημένοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι ότι ο Ιβάν Χέιν ήταν άνθρωπος με προδιαγραφές να έχει λαμπρό μέλλον ως πολιτικός.

Αλλωστε το παρελθόν του αποτελούσε εγγύηση γι΄ αυτόν. Πριν από την έναρξη της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν πρόεδρος των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Αϊρες.

Μετά τις σπουδές του στα Οικονομικά, εντάχτηκε στην κυβέρνηση Κίρτσνερ ως σύμβουλος της τότε υπουργού Οικονομίας Φελίζα Μισέλι, ενώ από το 2008 έως το 2009 ήταν υφυπουργός Βιομηχανίας. Μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του, τον περασμένο Οκτώβριο, η Κίρτσνερ τον επέλεξε για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικού Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα