Ελληνική πόλη έχει παγκοσμίως τα περισσότερα Πόρσε Καγιέν!

Ξέρατε ότι η Ελλάδα είναι παγκοσμίως η πρώτη κατά κεφαλήν χώρα στους ιδιοκτήτες πόρσε - καγιέν; Ξέρετε ποια είναι η πόλη της Ελλάδας που αποτελεί την απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη... επίδοση και κατά συνέπεια μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως... πρωταθλήτρια κόσμου; Την απάντηση την δίνει με άρθρο του στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ ο καθηγητής του Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από την αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News».

Λοιπόν, για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, η πρωτεύουσα των πόρσε - καγιέν δεν είναι ούτε το Λονδίνο, ούτε η Νέα Υόρκη, αλλά η... Λάρισα, μια πόλη μόλις 250.000 κατοίκων. Το γεγονός «έχει μετατραπεί σε προσφιλές θέμα συζήτησης στην Στουτγάρδη, το λίκνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας», γράφει ο Πολεμαρχάκις, επισημαίνοντας το αυτονόητο: ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι μάλλον περίεργο για μια αγροτική περιοχή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανθηρός μπορεί να χαρακτηρισθεί πλέον.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται, τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να γίνονται επενδύσεις στα χωράφια, προφανώς γίνονται... πολυτελή αυτοκίνητα.

«Πριν από ένα - δυο χρόνια ο αριθμός των πόρσε - καγιέν που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελλήνων που δήλωναν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και πλήρωναν τους αντίστοιχους φόρους», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο κ. Πολεμαρχάκις.

Όπως γράφει ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, «η χώρα βρίσκεται σε οικτρή θέση εξαιτίας του εύκολου χρήματος, κληροδότημα των τεράστιων πιστώσεων που προσέφερε σε δημόσιο και ιδιώτες η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και εξαιτίας ενός συνδυασμού άλλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων η διαφθορά, η ξοφλημένη πολιτική κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να παράσχει στους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες».

Τέτοια μαθαίνει ο Πάγκαλος και αναφωνεί: "Μαζί τα φάγαμε"...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα