Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας εξέφρασε την Τετάρτη την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου.

Ο Μαρκ Σέρβοτκα, γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, κατηγόρησε σε δηλώσεις του την κυβέρνηση για «ληστεία» με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι τα μέλη του έχουν ήδη αναγκαστεί να υπομείνουν μειώσεις θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών τους.

Επιπλέον, δύο μεγάλα συνδικάτα καθηγητών και δασκάλων ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα προχωρήσουν σε εθνική απεργία κατά του συνταξιοδοτικού την ίδια ημέρα.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του PCS δήλωσε ότι 250.000 μέλη του συνδικάτου ψηφίζουν για το αν επιθυμούν να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις 30 Ιουνίου με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Τετάρτη.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πάντως ότι οι συντάξεις του δημόσιου τομέα έχουν γίνει οικονομικά ασύμφορες διότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ενώ είναι και άδικες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν μικρότερη σύνταξη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σύμφωνα με τον Σέρβοτκα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα πάρουν μέρος σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών περικοπών αργότερα αυτό το μήνα, οι οποίες θα ενταθούν το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα