Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση πραγματοποιούν στις 6 το απόγευμα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το συλλαλητήριο γίνεται «κατά της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη».

Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε στα Χανιά το συλλαλητήριο κατά της παρουσίας και λειτουργίας των Αμερικανονατοικών βάσεων στην Κρήτη που συμπίπτει και με την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Λιβύη.

Το σημείο συνάντησης, ήταν η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος διαδηλωτών, οι οποίοι αυτή την ώρα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.

Οι διαδηλωτές, στη συνέχεια, θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να κατευθυνθούν στην είσοδο μιας εκ των δύο βάσεων (Μουζουρά ή Μαραθίου).

Πάντως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στις εισόδους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί κορύφωση της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, με τη διοργάνωση χτες στα Χανιά της 2ης Διεθνούς Συνάντησης Αντιιμπεριαλιστικών Κινημάτων από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Στις εργασίες της Συνάντησης συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία και Τουρκία.


Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα