Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γέροντα με αναπνευστικό πρόβλημα

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αχαΐας το σκληρό πρόσωπο που έδειξε η ΔΕΗ σε ένα ανήμπορο γεροντάκι, το οποίο κινδύνεψε να πεθάνει από ασφυξία όταν έκλεισε η παροχή ρεύματος στη συσκευή οξυγόνου του!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην «Espresso» συγγενείς και γείτονες του 90χρονου Σωτήρη Κατσιγιάννη, ο παππούς, ο οποίος διαμένει μόνος του τα τελευταία χρόνια στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, ζει και αναπνέει με τη βοήθεια συσκευής οξυγόνου, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

Προχθές, όμως, ο 90χρονος λίγο κόντεψε να πεθάνει όταν η ΔΕΗ τού έκοψε το ρεύμα λόγω ανεξόφλητων χρεών, ύψους 4.500 ευρώ. Ευτυχώς, για καλή του τύχη, ο γιος του τον βρήκε εγκαίρως και κατάφερε να τον βοηθήσει πριν είναι αργά.

Χρησιμοποιώντας μπαλαντέζες οι γείτονες έδωσαν από τα σπίτια τους ρεύμα στον παππού προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να δοθεί μια λύση. Ο 90χρονος συνταξιούχος των 570 ευρώ δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό, καθώς όλα του τα χρήματα τα δίνει για την αγορά φαρμάκων. Η αδυναμία του, λοιπόν, να πληρώσει τη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει τον λογαριασμό στα 4.500 ευρώ.

Ομως, κανείς δεν περίμενε ότι ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση θα έμενε χωρίς ρεύμα. Φανερά οργισμένος ο γιος του μετέβη στη διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. στην Πάτρα για να διαπραγματευτεί την επανασύνδεση της παροχής του ρεύματος μέσω διακανονισμού της οφειλής, αλλά δεν τα κατάφερε...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα