Επεισόδια στιγμάτισαν και την σημερινή μαζική απεργία

Αποκαθίσταται σιγά σιγά η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από τη μαζική πορεία που πραγματοποίησαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Αρκετοί διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα όπου επέστεψαν, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή. Προ ολίγου άνοιξαν η οδός Σταδίου, η Ακαδημίας αλλά και η Μητροπόλεως.

Η αστυνομία πραγματοποίησε 20 προσαγωγές ατόμων, 4- 5 εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα συλληφθούν. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.

Ένταση επικράτησε για λίγο στη διασταύρωση της Β. Αμαλίας με τη Β. Σοφίας, καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν με καδρόνια στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στα Προπύλαια αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τον όγκο των διαδηλωτών. Στις 15:45 ομάδα δικυκλιστών διέσχισε την Ερμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 14:00 έγιναν εκτεταμένες ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα διεθνή μέσα για τα επεισόδια στην Αθήνα





Μικροεστίες φωτιάς ξέσπασαν σε αρκετά σημεία της πλατείας, ενώ ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα και πλακάκια, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ξεκίνησαν έναν άγριο πετροπόλεμο με την αστυνομία. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας των χημικών, των δακρυγόνων, αλλά και των μολότοφ.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Μια μοτοσικλέτα της ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. τυλίχθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ, ενώ ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.



Οδομαχίες σημειώθηκαν επίσης και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Παράλληλα, υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο πριν από τις 13:00 επί της οδού Πανεπιστημίου.



Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο νεαρός ήταν οπλισμένος σαν «αστακός», καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα τόξο και άλλα όπλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα