"Εθνική καταναλωτική συνείδηση"

Στο σχεδιασμό ολοκληρωμένης πολιτικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης στον Έλληνα πολίτη θα προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η σχετική προσπάθεια εντάσσεται στο κυβερνητικό «δόγμα της εθνικής καταναλωτικής συνείδησης» και θα χρηματοδοτηθεί με 1,5 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει προκηρυχθεί σχετικό έργο που χρηματοδοτείται από Κοινοτικούς πόρους, ενώ οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως την 31η Μαρτίου 2010.

Το σχετικό ζήτημα ανακινήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο από την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που υπέβαλε και τις σχετικές προτάσεις για εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ των ελληνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση η αγορά ελληνικών προϊόντων θα συμβάλλει στην διατήρηση θέσεων εργασίας, στην αύξηση της απασχόλησης, θα τροφοδοτήσει τα δημόσια έσοδα από τους εισπραττόμενους φόρους και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις.

Μάλιστα, σημειώνεται πως η πρόσκληση που απευθύνεται στους πολίτες για να στηρίξουν τα εγχώρια προϊόντα δεν είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό πνεύμα και αποτελεί τακτική που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και της εθνικής οικονομίας κάθε χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα