Νέος γύρος ταλαιπωρίας από τα μέσα μεταφοράς

Νέος γύρος ταλαιπωρίας ξεκινά από αύριο για τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, καθώς τα σωματεία εργαζομένων σε ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ κήρυξαν χθες 24ωρη απεργία.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μετάσχουν στην γενική συνέλευση του κλάδου, ενώ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα τρόλει, το τραμ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Οι ηλεκτροδηγοί σε Μετρό και Ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν και αυτοί νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα μεταφοράς κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και ότι ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος περιορίστηκε σε δύο συναντήσεις χωρίς καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων να ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε.

Επίσης, εκτιμούν ότι αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει, το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο θα είναι χειρότερο από το σημερινό, θα κοστίζει πολύ ακριβότερα στο επιβατικό κοινό και θα καταστρέψει ακόμα και τον σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «κατεδαφίζεται κάθε κεκτημένο» τους και μιλούν για «αιφνιδιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το τελικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στο εργασιακό κομμάτι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα