Αρσενικό στην ατμόσφαιρα της Αθήνας

Αρσενικό στην ατμόσφαιρα της Αθήνας : Έντονη ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα επιστημόνων που εξέτασαν τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στον αέρα του Λεκανοπεδίου, καθώς διαπίστωσαν ότι αποτελούνται όχι μόνο από

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα επιστημόνων που εξέτασαν τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στον αέρα του Λεκανοπεδίου, καθώς διαπίστωσαν ότι αποτελούνται όχι μόνο από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα αλλά και από το πιο τοξικό στοιχείο που υπάρχει, το Αρσενικό!!!

Η έρευνα, που θα δηµοσιευτεί στην επιθεώρηση πυρηνικής φυσικής «Nuclear Instruments and Methods in Physics Research», στηρίχτηκε σε εξειδικευµένες µετρήσεις στη Γερµανία και είναι η πρώτη του είδους που διενεργείται στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Το αρσενικό είναι γνωστό δηλητήριο και σύµφωνα µε τη λίστα που εκδίδει κάθε χρόνο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (Enviromental Protection Agency) αποτελεί την πιο τοξική χηµική ουσία.

Οι τρεις επιστήµονες συνέλεξαν από λόφους της Αθήνας δείγµατα αέρα κατά τη διάρκεια ημερών όπου η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρα, χωρίς ανέμους και μεταφορά σκόνης.

Star.gr



Πρόσθεσέτο στο Facebook


Σχολιάστε το άρθρο:


Άλλα Άρθρα από Κοινωνικά








OurLife.gr : Καθημερινό Magazino για την γυναίκα, τον άντρα την οικογένεια και οχι μόνο. www.ourlife.gr

Green Interactive Media : Κατασκευή Ιστοσελίδων, NewsPortals. www.greeninteractive.gr

Jetway Aviation : Ναυλώσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πτήσεις charter, Air Taxi. www.jetway.gr

VideoGallery : Φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπίσεις γάμων, βαφτίσεων εκδηλώσεων. www.videogallery.gr

  • email Αποστολή άρθρου
    print Εμφάνιση εκτύπωσης Plain text Προβολή ώς Plain Text




Το Madata.GR στο FB
Blog View

Facebook
Γραφτείτε στο Newsletter του Madata.gr
Twitter