Δευτέρα 24 Ιανουαρίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα θα καθορίσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, εκπρόσωποι των οποίων είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα, κλείνοντας, έτσι, την πρώτη εβδομάδα των συνομιλιών για τις αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες.

Για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, αναμένεται να αρχίσει ο νέος κύκλος των συναντήσεων μεταξύ του κ. Τσιόκα και εκπροσώπων των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και τον ΗΛΠΑΠ.

Σύμφωνα, πάντως, τόσο με στελέχη του υπουργείου όσο και συνδικαλιστές η πρώτη εβδομάδα κύλισε σε καλό κλίμα αν και οι δύο πλευρές διατηρούν τις «κόκκινες γραμμές» τους.

Για τους εργαζόμενους είναι οι μετατάξεις, η μείωση των αποδοχών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και για το υπουργείο είναι ότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να συντηρεί ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ότι ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών θα διατηρηθεί και ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα