Άλλη μια νύχτα έντασης στην Κερατέα για τον ΧΥΤΑ

Άλλη μια νύχτα έντασης παρατηρήθηκε στην Κερατέα, αυτή τη φορά με τα πιο εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες των πρώτων για τη δημιουργία ΧΥΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και το κτίριο της Τροχαίας, πετώντας πέτρες και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Ταυτόχρονα, κάποιοι αναποδογύρισαν τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Φάνηκε πάντως ότι οι κάτοικοι γνώριζαν ποια αυτοκίνητα ανήκαν στην αστυνομία, αφού δεν πείραξαν κανένα αυτοκίνητο ιδιώτη.

Αιτία για το ξέσπασμα των κατοίκων, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, αποτέλεσε το γεγονός ότι νωρίτερα εντοπίστηκαν αστυνομικοί να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα ιδιωτών, που κατά βάση άνηκαν σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια επεισοδίων στην Λεωφόρο Λαυρίου μετά τα μεσάνυχτα, όταν έκανε επιχείρηση η Αστυνομία για να απομακρύνει τους κατοίκους από το μπλόκο που είχαν στήσει.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων αυτών έγινε από την αστυνομία εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ από την άλλη πλευρά έπεφταν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ. Στην διάρκεια της επιχείρησης, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί έσπασαν αυτοκίνητα ιδιωτών που ήταν παρκαρισμένα κατά μήκος του δρόμου και κοντά στο μπλόκο.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, οι διαμαρτυρόμενοι πολλαπλασιάστηκαν, προστέθηκαν σε αυτούς και αρκετά ακόμα άτομα νεαρής ηλικίας και όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο άρχισαν να πολιορκούν. Την ίδια στιγμή, από άγνωστη αιτία ξέσπαγε φωτιά και στο 2ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, με αποτέλεσμα το κλίμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την πολιορκία στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές στο κτήριο. Επιπλέον, ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας που πυρπολήθηκε καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σε άλλα δύο, τα οποία αναποδογυρίστηκαν, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα