Europass: Για να βρείτε πιο εύκολα δουλειά

Στην εποχή της κρίσης οι νέοι αναζητούν νέους δρόμους και ορίζοντες. Η εύρεση εργασίας σε μια άλλη χώρα είναι πλέον από τις πρώτες σκέψεις , που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αποφάσεις.

Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που έχουν  αποφασίσει να μεταναστεύσουν, καλό θα ήταν να εκδώσετε το Europass.

Το Ευρωδιαβατήριο αναγνωρίζεται στην Ευρώπη και με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να πιστοποιήσετε τα επαγγελματικά σας προσόντα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι από τους πλέον κατάλληλους τρόπους να αποδειχθεί στον ξένο εργοδότη, ότι κατέχετε  τα απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση και όσα απαιτούνται για να πάρετε τη δουλειά.

Από το 2005 και μέχρι τον Οκτώβριο 2010, τα βιογραφικά σημειώματα, που συμπληρώθηκαν μέσω διαδικτύου στην πολύγλωσση πύλη του Europass, από Ευρωπαίους διαφόρων εθνικοτήτων, είχαν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Απ' αυτούς, οι 96.000 είναι Έλληνες.

Στις ευκολίες του Europass καταφεύγουν, κυρίως, οι νεότεροι Ευρωπαίοι: το 70% των διαδικτυακών χρηστών του Ευρωδιαβατηρίου είναι κάτω των 30 ετών.

Το Europass δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε φοιτητές. Κι αυτό επειδή αναγνωρίζει τόσο επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και γνώσεις και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Το Ευρωδιαβατήριο περιλαμβάνει δύο έγγραφα (βιογραφικό και διαβατήριο γλωσσών), που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μόνοι τους και άλλα τρία (συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass, συμπλήρωμα διπλώματος Europass και Εuropass Κινητικότητας), που συμπληρώνονται και εκδίδονται από τους αρμόδιους ανά χώρα φορείς (εθνικά κέντρα Ευρωδιαβατηρίου).

Για την Ελλάδα, αρμόδιος φορέας είναι ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Η ηλεκτρονική διεύθυνση για τους ενδιαφερόμενους είναι http://europass.oeek.gr/.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα