Εκλογικό επίδομα: Λιγότερο και σε λιγότερους

Δεν είναι μόνο ότι φέτος μειώνεται δραματικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα λάβουν εκλογικό επίδομα για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του άλλου μήνα. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, ακόμα και αυτό το επίδομα θα είναι ψαλιδισμένο κατά 20% με 30%.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών που θα εργαστούν για τις εκλογές θα λάβουν 2.080 ευρώ. Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα επιδοτηθούν με 1.304 ευρώ. Οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς θα λάβουν 1.160 ευρώ, ενώ στους υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δοθούν 480 ευρώ και στους δικαστές των Διοικητικών Δικαστηρίων 400 ευρώ.

Όσο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εφόρους τους; Οι πρώτοι θα λάβουν μόλις 756 ευρώ ως αποζημίωση (για επτά ημέρες), ενώ οι έφοροι της δικαστικής αρχής 866 ευρώ. Τέλος, όσοι από τα σώματα ασφαλείας εργαστούν για τις εκλογές, θα λάβουν εκλογικό επίδομα 760 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά φέτος θα δοθεί εκλογικό επίδομα σε 5.658 υπαλλήλους, ενώ πέρυσι, στις βουλευτικές εκλογές του 2009 (που δεν ήταν και διπλές, όπως τώρα με δημοτικές και περιφερειακές) είχαν πάρει επίδομα 7.769 υπάλληλοι. Συνολικά, με τις μειώσεις των επιδομάτων και των δικαιούχων τους, τα έξοδα των εκλογών αναμένεται να μειωθούν κατά 40%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα