Παραδόθηκε ο ληστής της Εθνικής στον Πειραιά

Παραδόθηκε τελικά μετά από δυόμισι ώρες ο ληστής ο οποίος κρατούσε ομήρους πελάτες και υπαλλήλους τράπεζας στον Πειραιά.

Νωρίτερα, ο ληστής επιχείρησε να βγει από την τράπεζα κρατώντας ως ανθρώπινη ασπίδα τέσσερις από τους ομήρους, για άγνωστο όμως λόγο ξαναμπήκε στο υποκατάστημα.

Παραδόθηκε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές αρχές ο ληστής, που για ώρες είχε ταμπουρωθεί σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  στον Πειραιά, κρατώντας ομήρους με την απειλή όπλου. Αίσιο ήταν το τέλος για τους τέσσερις αυτούς πολίτες, καθώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, όταν τρεις ληστές εισέβαλλαν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα για να το ληστέψουν.

Οι δράστες είναι αλλοδαποί, προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και θεωρούνται σκληροί κακοποιοί. Όμως ένας εκ των υπαλλήλων της τράπεζας πρόλαβε να πατήσει το κουμπί που δίνει σήμα στο αστυνομικό τμήμα, κι έτσι σε ελάχιστα λεπτά περιπολικά απέκλεισαν την τράπεζα. Οι δράστες πανικοβλήθηκαν και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δύο ληστές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά, ενώ ο τρίτος ξαναμπήκε στο κατάστημα κρατώντας ομήρους.

Μετά από μία ώρα περίπου διαπραγματεύσεων με τις αρχές, ο ληστής απελευθέρωσε 14 άτομα, όμως λίγα λεπτά μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Στην συνέχεια ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει κρατώντας υπό την απειλή όπλου τέσσερις ομήρους, όμως βλέποντας πως αυτό είναι αδύνατο, μπήκε ξανά στο υποκατάστημα.

Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας κατάφεραν μετά από πολλές ώρες να ηρεμήσουν τον ληστή, να τον πείσουν να βγει από την τράπεζα και να τους παραδώσει τα χρήματα που είχε ληστέψει, ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα.

Οι όμηροι, αν και φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και θα οδηγηθούν στην ασφάλεια για κατάθεση.

 

Το χρονικό της ληστείας

Όλα άρχισαν στις 12:30 το πρωί, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν μέσα στην τράπεζα που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και ζήτησαν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Μία από τις υπαλλήλους κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να πατήσει το μπουτόν κινδύνου και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.



Οι ληστές βγήκαν από την τράπεζα και την ίδια ώρα στο σημείο έφτασαν οι πρώτοι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές εναντίον των αστυνομικών –χωρίς να βρει στόχο- και ο άλλος πανικοβλημένος μπήκε ξανά μέσα στην τράπεζα, κρατώντας ομήρους όσους βρίσκονταν στο κατάστημα.



Μετά από ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο συνεργούς του άνδρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα