Ποιές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις;

Μπορεί η χώρα μας να έχει το μοναδικό γαλάζιο της θάλασσας, το χρυσαφί του ήλιου και χίλιες μύριες ομορφιές, ωστόσο, βρίσκεται στην 26η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων χωρών για να ζεις! Ποιά είναι στην κορυφή σύμφωνα με την σχετική λίστα; Η Φινλανδία!

Το έγκριτο περιοδικό «Newsweek» παρουσίασε το top - 100 βασιζόμενο σε πέντε κριτήρια: την εκπαίδευση, την υγεία, την ποιότητα ζωής, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το πολιτικό περιβάλλον.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 76,52 μονάδες στην τελική κατάταξη, ενώ στους επιμέρους δείκτες βρίσκεται -ευτυχώς- πάνω από την μέση. Συγκεκριμένα, είμαστε 39οι στην εκπαίδευση,  17οι στην υγεία, 21οι σε ποιότητα ζωής, 47οι στην οικονομική ανταγωνιστικότητα και 29οι σε πολιτικό περιβάλλον.

Τα σκήπτρα κρατά η Φινλανδία, ενώ την πεντάδα των κορυφαίων χωρών συμπληρώνουν οι: Ελβετία, Σουηδία, Αυστραλία και Λουξεμβούργο.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Μπούρκινα Φάσο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα... «κουλά»: μια παράλληλη έρευνα αποκαλύπτει πως η Ινδία είναι η καλύτερη χώρα για να πετάξεις χαρταετό, η Τσεχία προσφέρεται για φλερτ και έρωτες, η Ισπανία φαγητό σου, η Ιαπωνία για τα γεράματά σου και η Μάλτα για τον καλό της τον καιρό! για να απολαύσεις το

Δείτε αναλυτικά την λίστα και την βαθμολογία εδώ!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα