Στιγμές αγωνίας για πρωταθλητή των καταδύσεων

Στιγμές αγωνίας ζουν οι συγγενείς, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού παγκόσμιου πρωταθλητή στην ελεύθερη κατάδυση Davide Carrera, ο οποίος ανασύρθηκε ημιλιπόθυμος από τη θάλασσα στα Σύβοτα της Λευκάδας.

Ο παγκοσμίου φήμης αθλητής κατά τη διάρκεια προπόνησης, ενώ είχε καταδυθεί στα 45 μέτρα, αισθάνθηκε δυσφορία και με όση δύναμη του είχε απομείνει κατάφερε να βγει στην επιφάνεια και να καλέσει βοήθεια.

Αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις στην καρδιά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στο νοσοκομείο προληπτικά, μέχρι να εξακριβωθούν οι λόγοι που αισθάνθηκε την έντονη δυσφορία και το σφίξιμο στην καρδιά.

Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του και το μόλις τριών μηνών μωρό τους, καθώς και ο προπονητής του.
Ο νεαρός αθλητής είχε φτάσει πριν από μερικές ημέρες στη Λευκάδα προκειμένου να συνδυάσει οικογενειακές διακοπές και προπόνηση. Ετοιμαζόταν για έναν ακόμη δύσκολο και συνάμα εντυπωσιακό αγώνα ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα. Ο Davide Carrera είναι ο αθλητής με την καλύτερη υδροβιότητα, έχει στεφθεί επανειλημμένα παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη φυσική κατάδυση με 91 μέτρα στα σταθερά, έχει εκπαιδευτεί τρία χρόνια σε χώρες της Απω Ανατολής στις διάφορες μορφές γιόγκα, μιλά άπταιστα ελληνικά και είναι φιλέλληνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα