Προς λύση της απεργίας τα φορτηγά

Πρόθυμοι να λύσουν την απεργία εφόσον η κυβέρνηση άρει την επιστράτευση και ξεκινήσει διάλογος εμφανίζονται οι φορτηγατζήδες, που συνεδριάζουν εκ νέου το μεσημέρι. Στο μεταξύ, ιδιωτικά φορτηγά και βυτιοφόρα του στρατού εφοδιάζουν τα πρατήρια με καύσιμα, ενώ πληγές μετρούν τουρισμός και αγορά.

Οι απεργοί, που συνεδριάζουν στις 14:00, ζητούν φορολογικές ρυθμίσεις, με τις οποίες θα κάνουν απόσβεση της αξίας των αδειών τους και άρση της απόφασης για επιστράτευση.

Το υπουργείο Μεταφορών εμφανίζεται θετικό στην άρση της επιστράτευσης, ενώ για τις ρυθμίσεις έχει δηλώσει πως δεν θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζεται η διαδικασία της επίταξης, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα όλα τα φύλλα πορείας που υπολογίζονται σε 30.000. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο το πρωί της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, περίπου το 50% των πρατηρίων έχει εφοδιαστεί με καύσιμα, καθώς πάνω από 200 ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα μεταφέρουν καύσιμα. Παράλληλα, οχήματα του στρατού εφοδιάζουν νοσοκομεία, αεροδρόμια κι άλλους ευαίσθητους τομείς, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Από την πλευρά τους, τουρισμός και αγορά μετρούν τις ζημιές τους από τις κινητοποιήσεις, καθώς αρκετές κρατήσεις ακυρώθηκαν, τουρίστες (Έλληνες και ξένοι) ανέβαλαν το ταξίδι τους και προϊόντα -κυρίως φρούτα και λαχανικά- λείπουν από πολλά ράφια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα