Απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων: Ελλάς το μεγαλείο σου!

Προβληματική σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται η διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που έχει αρχίσει από σήμερα το πρωί. Οι καταγγελίες από νωρίς είναι δεκάδες και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται τόσο για τη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ουσία της απογραφής.

Πολλές οι καταγγελίες που αφορούν κυρίως στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος απογραφής. Κατά τους καταγγέλλοντες, είναι αδύνατη η είσοδός τους στο σύστημα όχι λόγω υποδομής των υπηρεσιών αλλά αποτυχίας της εφαρμογής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα έχει «φρακάρει» εντελώς, ενώ σε άλλες τα προβλήματα επιλύθηκαν με το πέρασμα των ωρών, καθώς αρχικά υπήρξε μεγάλη σύγχυση.

Ωστόσο, τα προβλήματα επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση της ίδιας της ιστοσελίδας όπου βρίσκεται η φόρμα και ζητά να μην μπαίνουν στη διαδικασία όσοι έχουν ΑΦΜ που δεν λήγει σε 1, για να μην επιβαρύνεται το σύστημα. Μέχρι αυτή την ώρα οι εγγεγραμμένοι στο σύστημα ξεπερνούν τις 71.000.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, κάποιοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα, αλλά δυσκολεύονται αρκετά με τη συμπλήρωση της φόρμας. Στην ουσία της διαδικασίας υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι στη φόρμα ζητούνται μόνο οικονομικά στοιχεία και καμία πληροφορία για τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου. «Το κάνουν μόνο και μόνο για να μάθουν πόσα παίρνουμε, όχι πόσοι είμαστε» μας έλεγε άλλος υπάλληλος που ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

«Δε θέλουμε»

Στο «αντάρτικο» πέρασαν οι δικαστικοί που διαφωνούν με τη συμπλήρωση της φόρμας, θεωρώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει η διευκρίνιση ότι είναι κρατικοί λειτουργοί.

Μεγάλη μερίδα δικαστών αντιδρά στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία καλούνται να μη συμμετέχουν στην απογραφή. Υποστηρίζουν ότι οι δικαστές είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στους πολίτες και χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση τεράστιο επικοινωνιακό σφάλμα.

Διαφοροποιημένη, όμως, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δρακουμάτος, δεν τους καλεί να μην συμμετέχουν στην απογραφή, τονίζοντας ότι η διάκριση των εξουσιών είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να θιγεί από μία υπουργική απόφαση, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν αίρεται η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού. Δεν καλεί τους εισαγγελείς να απέχουν από την απογραφή κάτι που θεωρεί ότι είναι προσωπικό τους θέμα.

«Απέτυχε» Ως αποτυχημένο κρίνει το σύστημα στην πρώτη μέρα εφαρμογής του ο πρόεδρος της ΣΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος, μιλώντας στη zougla.gr, αποκαλύπτει ότι έπεσε και ο ίδιος θύμα, μια και κατάφερε να μπει στο σύστημα, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συμπλήρωση της φόρμας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα