Στημένοι βιασμοί τουριστών για αποζημίωση;

Το τρίπτυχο Μάλια-Φαληράκι-Λαγανάς είναι ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στους ξένους που το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Χορός, ξεφάντωμα αλλά και πολύ αλκοόλ που καταλήγει σε σεξουαλικές πράξεις συνθέτει το φάσμα της διασκέδασης των τουριστών. Εσχάτως όμως ήρθε και στο φως μια νέα «πτυχή» των δραστηριοτήτων των τουριστών: οι στημένοι βιασμοί.

Όπως αναφέρει ο Ιατροδικαστής Χανίων, κ. Σταμάτης Μπελιβάνης «από τους 5-6 βιασμούς που έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες 10 μέρες, αποδείχθηκε ότι μονάχα ο ένας αφορούσε αληθινό περιστατικό».

Οι στημένοι βιασμοί, όμως, δεν αποτελούν μια νέα μορφή διασκέδασης για τους τουρίστες και, κυρίως, τις τουρίστριες. Οι περισσότερες από αυτές προτού επισκεπτούν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές υπογράφουν συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες τα οποία προβλέπουν μια ιδιαίτερη παχυλή αποζημίωση σε περίπτωση βιασμού.

Μάλιστα τα λεφτά είναι τόσο πολλά που πολλές ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για να κάνουν πιο αληθοφανή τον βιασμό. Όπως, όμως, τονίζει ο κ. Μπελιβάνης «ο βιασμός θα συμβεί γρήγορα, και θα προκαλέσει σωματικές βλάβες ή ακόμη και βλάβες στα γεννητικά όργανα

Κάποιες όμως από τις καταγγέλλουσες, δε στοχεύουν σε αποζημιώσεις από συμβόλαια. Εκβιάζουν το φερόμενο ως δράστη ζητώντας χρηματική αποζημίωση αφού κανείς δε θα ήθελε σε μια μικρή κοινωνία να του «κολλήσει» η στάμπα του βιαστή.

Πάντως, μέσα σ’ όλα αυτά, δεν απουσιάζουν και τα αληθινά περιστατικά βιασμού όπως αυτό τις προάλλες όπου μια 20χρονη Αγγλίδα βιάστηκε από έναν 19χρονο ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία της παθούσας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα