Πατίτσας- Χρουσαλά έκαναν πάρτι στο Αβέρωφ!

Μοντέλα με αποκαλυπτικά φορέματα, δωδεκάποντες γόβες και το απαραίτητο ποτό στο χέρι, ποζάρουν προκλητικά μπροστά στα πυροβόλα του θωρηκτού σαν να βρίσκονται σε νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής και όχι σε ένα σύμβολο της ιστορίας...  Οι φωτογραφίες με το κατάστρωμα του ένδοξου θωρηκτού να έχει μετατραπεί σε πίστα για τσιφτετέλια, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα!

Ο λόγος για το νεόνυμφο ζευγάρι Πατίτσα- Χρουσαλά που μετέτρεψαν σε γαμήλιο πάρτι την εκδήλωση της ναυτιλιακής εταιρείας «AtlasMaritime» -που ανήκει στην οικογένεια Πατίτσα- με αφορμή την λήξη της έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», την περασμένη Πέμπτη.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη είδε σήμερα στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τις φωτογραφίες του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ- του πλοίου - σύμβολο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μετατρέπεται σε μπιτς μπαρ, ενέργεια που φθάνει ακόμα και την προδοσία.

Ακόμα και ειδικό μπουφέ είχαν στήσει οι διοργανωτές με ποτά και καλάθια με κουφέτα σε διάφορα χρώματα πάνω στο κατάστρωμα. Φωτορυθμικά φώτιζαν ολόκληρο το πλοίο. Σίγουρα οι κυρίες με τα μίνι δε γνωρίζουν για το Ναύαρχο Κουντουριώτη και την απελευθέρωση του Αιγαίου. Αυτοί που τους το παραχώρησαν όμως; Είναι ανιστόριτοι, αφελείς ή προδότες;

«Ευτελίζουν για μια ακόμη φορά την κοινωνία μας τη δημόσια ζωή μας. Το Αβέρωφ έχει τη δική του ιστορία, δεν έχει ιστορία καλλιστείων» είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην αρχηγό του στόλου, Γρηγόρη Δεμεστίχα, μας είπε «Το ζευγάρι να ζήσει και να ευτυχίσει ομως εκπλήσσομαι και θυμώνω. Το θωρυκτό Αβέρωφ είναι σύμβολο. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν θέσεις σε κοσμικά κέντρα αλλά βεβηλώνουν τα εθνικά κειμήλια. Δε νομίζω ότι ο Κουντουριώτης, ο ναύαρχος, θα είχε φανταστεί να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις...

Από την πλευρά του το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η δημοσίευση των εικόνων της ντροπής στο θωρηκτο έχει προκαλέσει αναστάτωση και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  το οποίο διέταξε έρευνα και υποστηρίζει ότι: «Εχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν.»

Αν οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι ο απόλυτος ξεπεσμός  της ελληνικής ιστορίας , τότε τι είναι;  Κι αν για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Στη Βουλή έφτασαν τα τσιφτετέλια της Μαριέττας και του Λεό στο «Αβέρωφ», ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα η... καρατόμηση του κυβερνήτη του Αβέρωφ, του αρχιπλοιάρχου Ε. Γαβαλά. Και ενώ ο κόσμος χαλάει, άνθρωποι που τους είδαν αποκάλυψαν στο star.gr ότι το ζεύγος συνεχίζει ανενόχλητο τις βουτιές στην Βουλιαγμένη και τις βόλτες με το κότερο!

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα που διέταξε χθες το ΓΕΝ.  Πηγές από το Επιτελείο αναφέρουν πως η άδεια δόθηκε νόμιμα καθώς είχε γίνει παρόμοια εκδήλωση. Το ερώτημα, πάντως, είναι πώς τα πράγματα ξέφυγαν, γιατί δεν τα σταμάτησαν όταν ξέφυγαν και πώς ένα πλωτό μουσείο δίνεται σε έναν ιδιώτη χωρίς εγγυήσεις, υπό τον μανδύα της έκθεσης «Ποσειδώνια».

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «περιφρόνηση της Ιστορίας, προσβολή των μνημείων των απελευθερωτικών αγώνων και βεβήλωση των Εθνικών Συμβόλων» και ερωτά αν κάποιο μέλος της κυβέρνησης θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Την ίδια ώρα, το αυτάκι της Μαριέττας και του Λεό δεν φαίνεται να ιδρώνει...

Όπως είπαν στο star.gr πολίτες που τους είδαν, οι νεόνυμφοι απόλαυσαν την ηλιόλουστη Κυριακή στην παραλία του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου συνεχίζουν να διαμένουν μετά τον γάμο.  Μαζί τους ήταν ο πατέρας του γαμπρού με την σύντροφό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι.

Το πιο εξοργιστικό δε είναι το ότι το ζεύγος είχε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (που αποκάλυψε τα αίσχη) πεταμένη κάτω από την ξαπλώστρα και συμπεριφερόταν σαν να μην τρέχει τίποτα! Με την φόρα που έχουν πάρει και στον κόσμο που ζουν, μπορεί και να καταχάρηκαν που έγιναν πρωτοσέλιδο...

Όσο η Μαριέττα χαλάρωνε και μαύριζε στον ήλιο, ο Λεό μιλούσε δυνατά στο κινητό και κανόνιζε με φιλαράκια τους πού θα πάνε βόλτα με το κότερο!

Αγκαλιές, φιλιά και χάδια το ζευγάρι, που -προφανώς- νομίζει ότι με το χρήμα μπορείς να αγοράσεις ακόμα και την Ιστορία ενός λαού.

Οργή για το πάρτυ Πατίτσα- Χρουσαλά στο Αβέρωφ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα