Συνεχίζει την απεργία πείνας o πρόεδρος των Περιπτερούχων

Μέχρι και την Κυριακή συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόγιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που «έχει στρατοπεδεύσει» έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη.

Οι περιπτερούχοι ζητάνε απελευθέρωση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μπορούν να πουλάνε σε τιμή που θα καθορίζουν οι ίδιοι. Ακόμη να συγκεκριμενοποιηθεί το περιθώριο κέρδους τους από τα τσιγάρα στο 8,2%.

Οι περιπτερούχοι έθεσαν στον υφυπουργό τα αιτήματα τους και εν αναμονή των εξελίξεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που «έχει στρατοπεδεύσει» έξω από το πολιτικό γραφείο του Λαρισαίου υφυπουργού, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, συνεχίζει τον αγώνα του διαμαρτυρόμενος «για την δραστική μείωση των εισοδημάτων του κλάδου από τον τρόπο φορολόγησης των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού».

Οι περιπτερούχοι ζητάνε απελευθέρωση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μπορούν να πουλάνε σε τιμή που θα καθορίζουν οι ίδιοι. Ακόμη να συγκεκριμενοποιηθεί το περιθώριο κέρδους τους από τα τσιγάρα στο 8,2% ή να γίνει επαναπροσδιορισμός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και των ενδιάμεσων ποσοστών κέρδους στο 60%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα