Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη 19χρονη και τη μητέρα της για το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη 19χρονη και τη μητέρα της για το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή η 19χρονη και η μητέρα της που συνελήφθησαν για τη δολοφονία  του βρέφους της στην Πετρούπολη, το οποίο στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων από διερχόμενο ρακοσυλλέκτη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Θα ζητηθεί από την υπεράσπιση η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί και ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κύηση ήταν ανεπιθύμητη και μόλις το μωρό γεννήθηκε η 54χρονη μητέρα της 19χρονης πήρε την απόφαση να το πετάξει στον κάδο των σκουπιδιών στην Πετρούπολη.

Η 19χρονη ομολόγησε ότι γέννησε στην μπανιέρα και στην συνέχεια σκότωσε το μωρό ενώ η μητέρα της που δεν ήξερα τίποτα για την κύηση της κόρη της αποφάσισε να το πετάξει. Η 29χρονη είπε ότι έμαθε για την κύηση μήνες αργότερα (σ.σ. υποστήριξε ότι ήταν επτά μηνών) και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε έκτρωση και δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας του μωρού.

Ο πατέρας της 19χρονης έχει φύγει από την ζωή ενώ ο αδερφός της φέρεται όπως και η μητέρα της να μην ήξερε για την εκγυμοσύνη της.

«Πρόκειται για ασφυξία, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας διά του ομφαλίου λώρου και διά βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος διά τεμαχίου χάρτου. Του είχαν φράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του. Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό», είχε πει η ιατροδικαστής.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούσαν πόρτα πόρτα πληροφορίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ευελπιστώντας να φθάσουν τα ίχνη της μητέρας και τους λόγους που έφθασε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Σημειώνεται ότι το βρέφος εντοπίστηκε τυλιγμένο με σεντόνια και σακούλες, είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο και χαρτοπετσέτες στο στόμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα