"Παράνομη" η κατάληψη στην Ακρόπολη

«Παράνομη» και «επικίνδυνη» για τους φύλακες και τα μνημεία χαρακτήρισε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την κατάληψη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης από μέλη του ΠΑΜΕ.

Το υπουργείο καταδίκασε την κίνηση των μελών, τα οποία παραβίασαν την πύλη και ανήρτησαν πανό με τις απόψεις τους

«Διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της Γης», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ακόμα: «Την ώρα που δίνουμε μια σκληρή μάχη σε όλο τον κόσμο για να ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός, για να βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι που μαστίζονται από την ανεργία, η πράξη αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και μικροκομματική».

Τέλος, υποστηρίζεται στο κείμενο πως «κάποιοι, λίγοι ευτυχώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κρίση στη χώρα για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ».

«Η σημερινή κατάληψη της Ακρόπολης είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ακραίων και αντιδημοκρατικών ενεργειών, που δυσφημούν τη χώρα και πλήττουν άμεσα τον Ελληνικό Τουρισμό», σημείωσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη για το ζήτημα, η οποία έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παραμένει άφωνη και άβουλη.

«Οι εικόνες της υπό κατάληψη Ακρόπολης κάνουν το γύρο του κόσμου, ο Ελληνικός Τουρισμός αιμορραγεί και η κυβέρνηση παραμένει άφωνη και άβουλη. Έστω και τώρα, ας αναλάβει τις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα