Επεισόδια στο Σύνταγμα. Στο νοσοκομείο Γλέζος και Παναγόπουλος

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας. Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ χτύπησαν με αγριότητα τον Μανώλη Γλέζο, την ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ενώ αριστεριστές προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο.

Την ίδια ώρα, πέριξ της πλατείας Συντάγματος διαδηλωτές συγκρούονται σώμα με σώμα με αστυνομικούς, ενώ γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Το κύριο σώμα των διαδηλωτών κάνει πορεία αυτή την ώρα προς το Υπουργείο Απασχόλησης, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται κουκουλοφόροι, εφοδιασμένοι με μάρμαρα και βαριοπούλες.

Οι μαρτυρίες από τα όσα συμβαίνουν είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν άλλες εποχές.

Αστυνομικοί χτυπούν και δέρνουν ανελέητα τους διαδηλωτές, ακόμη και ηλικιωμένους, τους οποίους σέρνουν στον δρόμο.

Έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας διαδηλωτές «εγκλώβισαν» ομάδα των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, για να γλυτώσουν από την οργή των διαδηλωτών, ενώ ένας αστυνομικός που έμεινε απ’ έξω δέχθηκε επίθεση από το μαινόμενο πλήθος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι διαδηλωτές του έβγαλαν το κράνος που φορούσε και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών

Αυτή την ώρα, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές που έχουν φτάσει έξω από το υπουργείο Απασχόλησης επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:45, όταν μία ομάδα διαδηλωτών εκσφενδόνισε μπουκάλια στις δυνάμεις των ΜΑΤ και εκείνοι τους απώθησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Πάγωσε το αίμα

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες παγώνουν το αίμα. Είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, με αποκορύφωμα την απρόκλητη, άνανδρη και φασιστική επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ προτάσσουν τα κλομπ, χτυπούν τον 88χρονο Μανώλη Γλέζο και του ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα στο πρόσωπο… Ο Μανώλης Γλέζος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Λίγο νωρίτερα, ο Μανώλης Γλέζος είχε βγει από τη Βουλή, όπου μαζί με άλλα μέλη της Αριστεράς κρέμασαν πανό στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Αστυνομικοί των ΜΑΤ τους απώθησαν από το κτίριο με τη βία.

Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε και ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος προπηλακίστηκε από αριστεριστές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Συντάγματος.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του κ. Παναγόπουλου, αποκαλώντας τον «πουλημένο» και στη συνέχεια του επιτέθηκαν, εκσφενδονίζοντας εναντίον του γιαούρτια, σκίζοντας το πουκάμισό του και χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Μέλη της ΓΣΕΕ περικύκλωσαν τον κ. Παναγόπουλο , για να τον προστατεύσουν, και τον μετέφεραν στο προαύλιο της Βουλής, όπ ου και πάλι όμως δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα