Παρασκήνιο της δίκης Μαντούβαλου για το παραδικαστικό

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Γεώργιος Ευσταθίου, αλλά και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης, ύστερα από έντονο επεισόδιο που συνέβη μεταξύ τους, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την υπόθεση του «παραδικαστικού».

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Μπολέτσης κρίνεται ένοχος για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο, ζητώντας την εξαίρεσή του.

Μάλιστα, προσκόμισε στην έδρα ένα CD όπου –σύμφωνα με τον ίδιο- καταγράφεται συνομιλία του προέδρου του δικαστηρίου με τον ιερωμένο Ιάκωβο Γιοσάκη, στην οποία ο Γεώργιος Ευσταθίου ζητάει το ποσό των 60.000 ευρώ προκειμένου να «καθαρίσει την υπόθεση».

Ο Γιάννης Μπολέτσης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του δικαστηρίου «εκβιαστή».

Οι εξελίξεις και η έντονη αντιπαράθεση φόρτισαν συναισθηματικά τους δύο άνδρες, οι οποίοι τελικά λιποθύμησαν.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε για την ίδια υπόθεση αθώο τον Πέτρο Μαντούβαλο, δικηγόρο και πρώην βουλευτή της ΝΔ, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για εμπλοκή στο «παραδικαστικό» κύκλωμα.

Το δικαστήριο αθώωσε επίσης και τους πρώην συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρη Ντινόπουλο.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών, Ευάγγελο Καλούση, για συμμετοχή σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κατάχρηση εξουσίας, και τον Γιάννη Μπολέτση για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα