Μπλόκα αγροτών: Κλειστή η νέα εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης

Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου προχώρησαν λίγο μετά τις 18:30 οι αγρότες της Λάρισας που συμμετέχουν στο μπλόκο της Μελούνας.

Οι αγρότες υλοποιούν την απόφαση τους, η οποία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, προβλέπει κλείσιμο της κεντρικής αρτηρίας στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου για λίγες ώρες.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή, έχουν παραταχθεί στην είσοδο του Οροπεδίου χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων.
Μπλόκα αγροτών: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Οροπέδιο Λασιθίου
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθώς και για μια σειρά άλλων αιτημάτων τους. "Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε στο μπλόκο" δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Αγροτών Μανόλης Πατεράκης και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα έχουν επαφές με τους υπόλοιπους αγροτικούς φορείς του Νομού για το θέμα των κινητοποιήσεων.


Ταλαιπωρία στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης

Ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης, καθώς ο δρόμος ο δρόμος έκλεισε από τα μπλόκα των αγροτών, όμως άνοιξε σε λιγότερο από μια ώρα.


Συγκεκριμένα ο δρόμος είχε κλείσει στο ύψος του Λευκώνα, αφού ο όγκος των τρακτέρ που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, δυσκόλευε την κίνηση των οχημάτων και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις τα κατηύθυναν σε παρακαμπτήριους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή, όχι για να αποτρέψουν τους αγρότες να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά να διευκολύνουν τους αυτοκινητιστές στην κίνησή τους, μέσω περιφερειακών δρόμων και δίνοντας έτσι το χρόνο στους αγρότες να παρατάξουν στην άκρη του οδοστρώματος τα τρακτέρ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο βρίσκονται περίπου 60 τρακτέρ, ενώ πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι σταδιακά προστίθενται και άλλα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα