Τούρκοι στρατιωτικοί: Γιατί ήρθαμε σε Ελλάδα και όχι σε Βουλγαρία ή Σκόπια

Την σιωπή του έσπασε ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, λίγο πριν την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου.

Με ηρεμία στη φωνή, αλλά με πολύ έκδηλη την αγωνία για την απόφαση του δικαστηρίου, ο Τούρκος αξιωματικός δηλώνει ότι νιώθει σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Και ζητεί αυτό για το οποίο ήρθε στην Ελλάδα: ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

«Μέσα σε μία νύχτα οι ζωές μας άλλαξαν» λέει ο εκζητούμενος, μιλώντας εκ μέρους και των υπολοίπων συναδέλφων του. «Ήμασταν στα σπίτια μας, με τις οικογένειές μας, είχαμε μια κανονική ζωή, όπως όλοι. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν».

Αναφορικά με το πως νιώθουν ο ίδιος και οι φίλοι του, λίγο πριν από το «ναι» ή το «όχι» του Αρείου Πάγου, δηλώνει ανήσυχος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.

«Έχουμε αγωνία, γιατί θέλουμε να δικαστούμε ανεξάρτητα. Άλλωστε γι' αυτό ήρθαμε στην Ελλάδα και δεν πήγαμε σε άλλη χώρα. Και ελπίζουμε ότι θα το κάνουν» προσθέτει.

«Έχει να δει το μωρό του από 2 μηνών και δεν ξέρει πότε θα το ξαναδεί»

Όσον αφορά τις οικογένειες τους και το πώς αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι ήδη λείπουν έξι μήνες από κοντά τους, λέει: «Προσπαθούμε να τους κάνουμε να ηρεμήσουν. Είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ενας από εμάς είχε ένα μωρό 2 μηνών και τώρα είναι 8. Και δεν ξέρει πότε θα το ξαναδεί».

«Δεν είμαστε κακοποιοί, πρέπει να το καταλάβετε. Δεν κάναμε κανένα κακό στη χώρα μας. Και η Τουρκία ξέρει ότι είμαστε αθώοι» τονίζει.

Τι λένε για τους Έλληνες αστυνομικούς

Στα κρατητήρια ασχολούνται με το διάβασμα και τη ζωγραφική. Μάλιστα έχουν φτιάξει και τα πορτρέτα των συνηγόρων τους.

Η σχέση τους με τους αστυνομικούς είναι άριστες: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους γνωρίσαμε. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στη χώρα σας, μας έχουν φερθεί πολύ ευγενικά».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα