Εγκατέλειψε τα παιδιά για τον εραστή! Δεν με νοιάζει, δώστε τα για υιοθεσία

Για να ζήσει τον... έρωτα (!) παράτησε τα τρία κοριτσάκια της κυριολεκτικά στον δρόμο και το έσκασε η 20χρονη μητέρα, όπως αποκαλύπτεται τέσσερις μέρες μετά την πρωτοφανή υπόθεση της εγκατάλειψης των μωρών, που φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Οι διωκτικές Αρχές ξέρουν ποιοι είναι οι γονείς και, ενώ έως αργά χθες το βράδυ αναζητούσαν τη νεαρή Αλβανίδα, παραμένει υπό κράτηση ο 26χρονος πατέρας.

Αρχικά οι αστυνομικοί προσήγαγαν στην Ασφάλεια Πατρών τον νεαρό (επίσης αλβανικής καταγωγής), ο οποίος ασχολείται με αγροτικές εργασίες στην περιοχή των Λεχαινών, και εκείνος παραδέχτηκε ότι τα τρία αγγελούδια (ηλικίας 2,5 ετών, 1,5 έτους και μόλις πέντε μηνών) είναι δικά του, όπως και ακόμα ένα αγοράκι, το οποίο δεν ήταν μαζί τους!

Κρατείται ο πατέρας

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πριν από περίπου έναν μήνα η 20χρονη εγκατέλειψε τον ίδιο και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους για να απολαύσει χωρίς εμπόδια τον δεσμό της με τον εραστή της!

Οπως είπε στους αστυνομικούς ο 26χρονος (που συνελήφθη μόνο για παράνομη παραμονή στη χώρα και όχι για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου), δεν μπορούσε να κρατήσει μόνος του τα παιδάκια κι έτσι άφησε το αγοράκι στη μητέρα του στα Λεχαινά, για να το προσέχει, ενώ τα τρία κοριτσάκια τα μετέφερε στο σπίτι της πεθεράς του στην Πάτρα. Εκείνη πήρε στο τηλέφωνο την κόρη της και της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Με τα πολλά, η νεαρή μητέρα επέστρεψε την Παρασκευή και πήρε μαζί της τις κόρες της, όμως το μεσημέρι της Κυριακής υπέκυψε στο... κάλεσμα του έρωτα και τις εγκατέλειψε σε έναν δρόμο της Πάτρας κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο!

Ως αργά χθες το βράδυ η 20χρονη μητέρα δεν είχε εντοπιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στο αστυνομικό μέγαρο ο σύζυγός της έδωσε στους αστυνομικούς το τηλέφωνό της και εκείνοι την κάλεσαν. Οταν τη βρήκαν, την άκουσαν έκπληκτοι να τους λέει: «Κάντε ό,τι θέλετε με τα παιδιά, εγώ ζω τον έρωτά μου! Δώστε τα για υιοθεσία»!

Τα τρία πανέμορφα μελαχρινά κοριτσάκια εντοπίστηκαν να περιπλανώνται στον δρόμο το μεσημέρι της Κυριακής.

Το 5 μηνών κοριτσάκι και η 1,5 έτους αδερφούλα του φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, σε δωμάτιο χωρίς παρουσία άλλων παιδιών.

Παρότι ήταν καθαρά και καλά ντυμένα, το θέαμα συγκλόνισε τους περαστικούς, αφού κανείς ενήλικας δεν τα συνόδευε. Το μεγαλύτερο (μόλις δυόμισι ετών) περπατούσε με δυσκολία, καθώς προσπαθούσε να συγκρατήσει στη μικρή αγκαλιά του τη μικρότερη αδελφούλα του. Το τρίτο κοριτσάκι, που είναι ενάμισι έτους, κρατούσε με το μικρό χεράκι του το μπουφάν της μεγάλης!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας τα μετέφεραν στο Καραμανδάνειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική, σε δωμάτιο του νοσοκομείου χωρίς την παρουσία άλλων παιδιών.

«Τα κορίτσια είναι μια χαρά στην υγεία τους, έχουν καλή διάθεση, παίζουν και ανταποκρίνονται στους εθελοντές και τους νοσ\ηλευτές, οι οποίοι τα έχουν αγκαλιάσει και προσπαθούν να τα κάνουν να αισθανθούν όσο καλύτερα γίνεται. Δεν έχουν μιλήσει παραπάνω απ' ό,τι την πρώτη ημέρα που τα έφεραν εδώ» δήλωσε στην «Espresso» η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Η ανταπόκριση του κόσμου για τα τρία αγγελούδια συνεχίζεται και είναι συγκινητική. Πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενδιαφέρθηκαν ακόμη και να φιλοξενήσουν τα παιδιά σπίτι τους, ώσπου να βρεθούν οι γονείς τους, και άλλοι έστειλαν ρουχαλάκια και παιχνίδια.

Το 5 μηνών κοριτσάκι και η 1,5 (ΦΩΤΟ) έτους αδερφούλα του φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, σε δωμάτιο χωρίς παρουσία άλλων παιδιών.

Μεταξύ αυτών που ενδιαφέρθηκαν ήταν και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος επικοινώνησε με τους αρμοδίους του νοσοκομείου για να ενημερωθεί για την υπόθεση των παιδιών.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις αδελφούλες θα καταλήξουν στην αγκαλιά του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Γιαννόπουλο, ψυχολόγος του Χαμόγελου τις έχει ήδη επισκεφθεί στο Καραμανδάνειο, προσεγγίζοντάς τις με διακριτικό τρόπο. Οπως είπε, δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο να εγκαταλείπονται παιδιά στον δρόμο, είτε από τους γονείς τους είτε από ανθρώπους που τα εκμεταλλεύονται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα