Κρήτη: Πώς συνέβη ο θάνατος του μωρού. Τι λένε για τον πατέρα όσοι τον γνώριζαν

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του βρέφους από τη Σητεία, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Παλαιότερες στιγμές της οικογένειας με το μωράκι - ΦΩΤΟ από το creteplusΠαλαιότερες στιγμές της οικογένειας με το μωράκι - ΦΩΤΟ από το creteplus

Το νοσοκομείο, περιγράφει βήμα προς βήμα τις ενέργειες που έκανε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσει στη ζωή το άτυχο μωράκι, τις δραματικές ώρες μέσα στο χειρουργείο αλλά και τα αποτελέσματα τις ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία και έδειξε ότι το παιδί πέθανε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε...

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωσή του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".

Δεν είπε κουβέντα ο πατέρας στα δικαστήρια

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12:30 πήρε ο 52χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών αγγελούδι του, όταν επιτέθηκε στη σύζυγό του που το κρατούσε στην αγκαλιά της.

Ο 52χρονος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Σητείας οδηγήθηκε λίγο πριν τις 13:00 στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού συνελήφθη στο ΠΑΓΝΗ όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το FlashNews, ο 52χρονος δεν είπε λέξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στα δικαστήρια της Νεάπολης...

"Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση"

Καμία αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα δεν είχε το 6 μηνών βρέφος που τραυματίστηκε βαρύτατα χθες το βράδυ μετά από οικογενειακό καβγά, όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Σητείας, Μανόλης Μιχελάκης. Το μωράκι άφησε την τελευταία πνοή του λίγες ώρες μετά...

Ο κ. Μιχελάκης μιλώντας στο cretapost, ανέφερε πως το βρέφος μεταφέρθηκε στις 21:00 το βράδυ στο νοσοκομείο Σητείας από τους γονείς του.

"Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καμία αντίδραση σε ερεθίσματα,. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου μας, διασωληνώθηκε, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ", λέει ο κ. Μιχελάκης.

Το άτυχο βρέφος μπήκε στην εντατική παίδων του ΠΑΓΝΗ και λίγο μετά τις 6 το πρωί άφησε την τελευταία πνοή του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους στη Σητεία

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του βρέφους στη Σητεία ο πατέρας του οποίου κατηγορείται ότι το σκότωσε κατά τη διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννη Τασσόπουλο:

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017  στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού."

Στην ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η μάνα

Εντωμεταξύ, η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης έχοντας υποστεί σοκ μετά τον θάνατο του μωρού της, ενώ και η ίδια εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή.

Πήγε πιωμένος στο σπίτι...

Πληροφορίες του ekriti, αναφέρουν ότι ο 52χρονος υπάλληλος στο Δήμο Σητείας, που κατάγεται από τη Σπάρτη, πήγε στη γιορτή για την κοπή της πίτας του ενιαίου συλλόγου εργαζομένων Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου χθες το βράδυ, από όπου έφυγε, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Στο σπίτι καυγάδισε έντονα με την 30χρονη σύζυγό του, η οποία κρατούσε στα χέρια το παιδί τους και εκεί έγινε το κακό. Το ζευγάρι πήγε το παιδί στο νοσοκομείο Σητείας και εκεί οι γιατροί βλέποντας την κακή κατάστασή του, ζήτησαν την άμεση διακομιδή του στο Ηράκλειο, κάτι που έγινε.

Η 30χρονη, η οποία βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ και στηρίζεται από ψυχολόγους του νοσοκομείου, ισχυρίστηκε πως τσακώθηκε με τον άνδρα της ο οποίος γύρισε μεθυσμένος στο σπίτι και τη χτύπησε μαζί με το μωρό.

Θείος βρέφους: Το μωρό χτύπησε κατά λάθος

Αυτό είπε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ο θείος του νεκρού βρέφους.

"Δεν έφταιγε ο... (πατέρας). Όχι δεν έφταιγε. Απλά τσακωθήκανε σα ζευγάρι, αυτός πέταξε το κινητό του από τα νεύρα του και χτύπησε το μωρό κατά λάθος.

Τι λένε όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι

Τόσο οι κάτοικοι της Σκοπής -που μένει η οικογένεια της μητέρας- όσο και οι γείτονες του ζευγαριού στην Σητεία κάνουν λόγο για μία "κλειστή" οικογένεια ωστόσο οι απόψεις διίστανται ως προς την συμπεριφορά του 52χρονου.

Οι μεν κάτοικοι της Σκοπής κάνουν λόγο για έναν βίαιο άνθρωπο με αδυναμία στο αλκοόλ οι δε γείτονες του ζευγαριού στην Σητεία αναφέρουν πως ο 52χρονος αγαπούσε πολύ το παιδί του, ήταν φιλήσυχος και δεν έπινε καθώς είχε πρόβλημα καρδιάς.

Συγγενείς της 30χρονης λένε πως οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συχνοί ενώ είχαν ακούσει ότι ο 52χρονος ήταν βίαιος και με την πρώην γυναίκα του, χωρίς όμως να το πιστέψουν.

"Ήταν βίαιος άνθρωπος ωστόσο κανένας δεν πίστευε ότι θα υπήρχε αυτή η κατάληξη. Ωστόσο είχε και μία αδυναμία στο ποτό. Ως οικογένεια ήταν κλειστοί και η 30χρονη δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για σχόλια", επεσήμανε κάτοικος της περιοχής.

Από την άλλη, οι περισσότεροι γείτονες του ζευγαριού στη Σητεία, κάνουν λόγο για μία φιλήσυχη οικογένεια που ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα για το ο,τιδήποτε. Επίσης αναφέρουν πως ο 52χρονος ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος με αδυναμία στον γιο του.

"Εμείς εδώ δεν ακούσαμε ποτέ καυγάδες του ζευγαριού. Ήταν ήσυχοι, ήρεμοι κι ευγενικοί», ανέφερε μία γειτόνισσα του ζευγαριού ενώ μία δεύτερη δήλωσε πως «ο 52χρονος είχε μεγάλη αδυναμία στον γιο του. Όλα αυτά που ακούγονται ότι είχε αδυναμία στο ποτό δεν μπορούν να ισχύουν καθώς είχε πρόβλημα υγείας, συγκεκριμένα καρδιάς, κι έπαιρνε αγωγή".

ekriti,  CretaPostFlashNewsneakriti, creteplus

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα