Στο Χαμόγελο του Παιδιού τα εγκαταλελειμμένα αδελφάκια

Το «Χαμόγελο του παιδιού» θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν την επιμέλεια των τριών μικρών παιδιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αγκαλιασμένα στην Πάτρα να περιφέρονται χωρίς να τα έχει αναζητήσει μέχρι και τώρα κανένας.

Τα παιδιά βρίσκονται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, υπό την επίβλεψη ψυχολόγων και γιατρών, κανείς όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλάβει τι έχει συμβεί, αφού τα τρία αδελφάκια, ηλικίας τριών, δύο και επτά μηνών, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν την γλώσσα και να μην ανταποκρίνονται σε όσα τους λένε.

Το star.gr μίλησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι ψυχολόγος του Χαμόγελου έχει πάει στο νοσοκομείο και έχει προσεγγίσει τα παιδάκια, αλλά με πολύ διακριτικό τρόπο.

«Η παιδοψυχολόγος μας, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή από την ανθρώπινη προσέγγιση των παιδιών. Τα παιδιά είναι υπό την ευθύνη των ειδικών του νοσοκομείου που κάνουν αυτή τη δουλειά, κι εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διαταράξουμε το έργο τους, αλλά και την ψυχολογία των παιδιών», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το τι συνέβη στα παιδιά και το πώς βρέθηκαν μόνα τους να περιφέρονται στους δρόμους της Πάτρας, καθώς όπως μας είπε είναι πάρα πολύ μικρά.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη γιατί τα παιδάκια είναι πάρα πολύ μικρά. Αυτό που είδαμε είναι ότι το ένα προστατεύει το άλλο, προσπαθούν και αυτά να καταλάβουν τι έχει συμβεί και εμείς. Δεν ξέρουμε ακόμα από πού κατάγονται, δεν τα έχει αναζητήσει κανείς», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

«Όταν έρθουν σε εμάς και ζήσουμε μαζί τους, έχουμε τη δυνατότητα με ανθρώπους που μιλούν διάφορες γλώσσες να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Προς το παρόν δε θέλουμε να επέμβουμε στο έργο του νοσοκομείου».

Πάντως, όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος είναι σύνηθες το φαινόμενο να εγκαταλείπονται παιδιά στο δρόμο είτε από τους γονείς τους, είτε από ανθρώπους που τα εκμεταλλεύονται. Αυτό που μένει τώρα είναι να πάνε τα παιδιά στο «Χαμόγελο» και σιγά σιγά να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα