Μυστήριο με τρία παρατημένα μωρά στους δρόμους της Πάτρας

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση-σοκ των τριών παρατημένων κοριτσιών (πιθανότατα είναι αδερφάκια) στους δρόμους της Πάτρας. Η συγκλονιστική εικόνα των παιδιών (ηλικίας δυόμισι ετών, ενάμισι έτους και πέντε μηνών), που περπατούσαν σαν χαμένα, χωρίς προορισμό και δίχως συνοδεία ενηλίκου, κινητοποίησε τους περαστικούς το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα, η μεγάλη κρατούσε σαν κούκλα στην αγκαλιά της το μωρό!

Κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέφεραν τα κοριτσάκια στο Καραμανδάνειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου παραμένουν στην Παιδιατρική Κλινική. Από το μεσημέρι της Κυριακής έως και χθες το βράδυ δεν τα αναζήτησε κανείς, γεγονός που μαρτυρά ότι εγκαταλείφθηκαν!

Τα μικρά κορίτσια είναι πολύ καλά στην υγεία τους, τρώνε κανονικά και τα φροντίζουν διαρκώς οι άνθρωποι του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Ωστόσο μέχρι στιγμής και παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό των γονιών τους.

Φιλοξενία ή υιοθεσία

Κανείς δεν ξέρει αν οι γονείς τους άφησαν τα τρία όμορφα μελαχρινά παιδάκια προκειμένου να έχουν καλύτερη τύχη, επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα για να τα μεγαλώσουν, το σίγουρο όμως είναι ότι η υπόθεση έχει συγκινήσει και έχει ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας - και όχι μόνο. Ανθρωποι από την αχαϊκή πρωτεύουσα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και Ελληνες του εξωτερικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία ή ακόμα και την υιοθεσία των κοριτσιών.

Μιλώντας στην «Espresso», η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου ανέφερε: «Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για αδερφάκια, αλλά διακρίνουμε ένα δέσιμο μεταξύ τους». Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο νοσοκομείο: «Ηταν περιποιημένα, καθαρά, ντυμένα με ζεστά ρούχα και δεν πεινούσαν. Συγκεκριμένα, τα εντόπισαν περαστικοί (ίσως και λιγότερο από μία ώρα πριν τα είχαν αφήσει οι δικοί τους) και ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και τα παρέλαβαν. Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τα φροντίζει με αγάπη το προσωπικό μας, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του, ενώ βοήθεια προσφέρουν και οι εθελοντές, που περνούν πολλές ώρες μαζί τους. Φανταστείτε ότι για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό μας αυτό είναι ένα επιπλέον καθήκον, αλλά όλοι τους έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα τρία αγγελούδια».

Η κυρία Γεωργιοπούλου τόνισε πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το μεγαλύτερο κοριτσάκι, το οποίο είναι περίπου δυόμισι ετών: «Δεν μιλάει όσο χρειάζεται για να καταλάβουμε την εθνικότητα. Καταλαβαίνει ελληνικά, γιατί εκτελεί εντολές, ενώ έχει πει κάποιες ελληνικές λέξεις. Οταν κάθισε στην αγκαλιά εθελοντή και διάβαζαν παραμύθι, άρχισε να λέει τις εικόνες που έβλεπε, όπως για παράδειγμα “καπέλο” και “παπούτσι”. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συνομιλήσει, ενώ κανένα δεν έχει πει “μαμά” ή “μπαμπά”. Ισως είναι παιδιά αλλοδαπών, αλλά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα με σιγουριά». Οπως ενημέρωσε η ίδια, το θετικό είναι ότι η κατάσταση της υγείας των παιδιών είναι καλή: «Ομως οι παιδοψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια μικρή φοβία στην αντρική παρουσία. Οταν δηλαδή τα πλησιάζουν άντρες γιατροί για να τα εξετάσουν, αυτά κρύβονται και δεν μιλούν. Ενώ με τις γυναίκες χαμογελούν και τις αγκαλιάζουν».

Οι γιατροί αναμένουν την απόφαση του εισαγγελέα προκειμένου να απευθυνθούν σε ιδρύματα για τη φιλοξενία των παιδιών, ενώ η κυρία Γεωργιοπούλου σημείωσε: «Στο παρελθόν είχαμε παρόμοια περιστατικά, αλλά όχι με τρία μωρά μαζί!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα