Σε εξέλιξη ο αποχιονισμός στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας

Με τη βοήθεια δεκάδων μηχανημάτων, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ώρες ο αποχιονισμός στα ορεινά, ιδιαίτερα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς το τελευταίο 24ωρο το ύψος του χιονιού ξεπέρασε σε πολλά σημεία και τα 2,5 μέτρα. Απαραίτητη, ωστόσο -μετά το τελευταίο σκηνικό του καιρού που έχει δημιουργηθεί λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων- είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δύο αυχένες, Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Καρδίτσα, καθώς και στα ορεινά Πύλης και Καλαμπάκας Τρικάλων.

Επίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάνει γνωστό σε σχετική ανακοίνωση ότι συνολικά σε όλη τη Θεσσαλία απασχολήθηκαν για τον αποχιονισμό 418 άνθρωποι, 178 μηχανήματα (λεπίδες, μηχανήματα έργου, αλατιέρες, ρατράκ, ανέμες), ενώ στο οδικό δίκτυο «έπεσαν» 6.850 τόνοι αλάτι.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημειώνει πως «από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα η Θεσσαλία αντιμετώπισε δυο σοβαρές κακοκαιρίες», για να προσθέσει: «Με μεγάλη προσπάθεια και συντονισμό καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης μας. Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο άνθρωποι και μηχανήματα εργάστηκαν σκληρά για το λόγο αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα