Όλα τα ενδεχόμενα υπό έρευνα για το δυστύχημα του διευθυντή των Φυλακών Μαλανδρίνου

Ερευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον διευθυντή των Φυλακών Μαλανδρίνου Βασίλη Γκορτζιά ζητεί η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων αφήνοντας αιχμές και ζητώντας άμεσα απαντήσεις.

«Αναμένουμε την έρευνα των Αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, να απαντήσει σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, που εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος σκοτώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, όταν το αυτοκίνητό του έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο πίσω από το δυστύχημα να κρύβονται άνθρωποι που ίσως ήθελαν να εκδικηθούν τον 53χρονο απασχολεί τους συγγενείς και τους στενούς φίλους του.

Η αυτοψία

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και κανείς από το περιβάλλον του δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έγινε το κακό. Ολοι περιμένουν να γίνει η αυτοψία στο σημείο και αποφεύγουν να κάνουν εικασίες. Εξάλλου, όπως λένε, στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος είναι επικίνδυνος, ιδιαίτερα όταν βρέχει. Ο ενδοιασμός τους είναι ότι ο Βασίλης Γκορτζιάς έκανε αυτή τη διαδρομή καθημερινά την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν στο σημείο ίχνη φρεναρίσματος από το όχημα, το οποίο προσέκρουσε αρχικά στο κράσπεδο και στη συνέχεια βούτηξε στον γκρεμό βάθους 20 μέτρων, καταλήγοντας στη θάλασσα. Αυτό πάντως κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο 53χρονος να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που είχε αναλάβει στο Μαλανδρίνο ο 53χρονος ήταν το 2014, όταν ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μέσα στις φυλακές τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη.

Άλλο δρομολόγιο

Όπως αναφέρει ο ελεύθερος τύπος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για δολιοφθορά στο όχημα ή παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου για την εκτροπή, ενώ όπως επίσης σημειώνεται, ο Γκορτζιάς δεν πραγματοποίησε το σύνηθες τις Κυριακές δρομολόγιό του από το Αγρίνιο προς τις φυλακές , αλλά έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο Μεσολλόγγι, γεγονός που μειώνει αισθητά το ενδεχόμενο της στημένης παγίδας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα