Πέραμα: Οργή γονέων για προσφυγόπουλα και Χρυσή Αυγή. Άλλος είναι ο ρατσισμός

Εντονα αντέδρασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα μετά από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση την οποία ανάγνωσε η πρώην πρόεδρος του συλλόγου γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για κράτος που αντιμετωπίζει την τοπική κοινωνία σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας καθώς και για δοκιμασμένη και οικονομικά ρημαγμένη περιοχή.

«Οι γονείς δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδρασή μας ως ρατσιστική ή την χρησιμοποιούν σαν ευκαιρία να την καπηλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και σημειώνει: «Γιατί κύριοι είμαστε εμείς οι ρατσιστές και όχι όλοι εσείς που αντιπροσωπεύετε το κράτος ή οποιαδήποτε άλλη δομή και που μπορεί κι εσείς ενδόμυχα να έχετε τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες με μας αλλά φοβάστε να τις εκφράσετε. Ισως δεν σας αγγίζει αυτό το γεγονός τη δική σας καθημερινότητα».

Στην εισαγγελία Πειραιά η προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα

Θύελλα για την επιδρομή χρυσαυγιτών σε σχολείο με προσφυγόπουλα στο Πέραμα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το επεισόδιο που προκάλεσαν μέλη της ΧΑ με επικεφαλής τον Γ. Λαγό σε δημοτικό σχολείο του Περάματος επειδή πρόκειται να φιλοξενηθούν εκεί και να κάνουν μάθημα 20 προσφυγόπουλα.

Παράλληλα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων στο επεισόδιο διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Η προανάκριση γίνεται μετά από καταγγελίες για μη επέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο με συνέπεια να προκληθούν επεισόδια, προπυλακισμοί και μεταξύ άλλων να δεχθεί επίθεση από άτομα της ΧΑ ο δήμαρχος Περάματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δεν επενέβησαν τη στιγμή που οι χρυσαυγίτες γρονθοκόπησαν δασκάλους και γονείς.

Ταυτόχρονα σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Πειραιά που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά.

Εάν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των αστυνομικών θα διενεργηθεί Ενοριακή Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ομάδα περίπου 20 ατόμων με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παιδείας Περάματος, γονέων και δασκάλων.

Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα