Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα - Ξεσπά ο αδελφός του

Ακόμη δεν μπορουν να πιστέψουν συγγενείς και φίλοι του  39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, ότι πίσω από την εξαφάνισή του και την δοολοφονία του, ήταν ο συνέτερός του που του  έστησε  παγίδα

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σκοπός του 33χρονου συνέταιρού του ήταν να τον βγάλει από τη μέση για να γλιτώσει τις πιέσεις για την επιστροφή των δανεικών.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο 39χρονος πήγε στο ραντεβού ανυποψίαστος και βρήκε τραγικό θάνατο. Μάλιστα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης είναι ανατριχιαστικό, αφού κάνει λόγο για απίστευτη βιαιότητα που μαρτυρούν τα χτυπήματα που έχει το θύμα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ο 33χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να εξαφανίσουν το πτώμα.

Το υλικό από κάμερες ασφαλείας αποκάλυψε τις κινήσεις τους. Εκεί εμπλέκεται και η 30χρονη φίλη του συνέταιρου, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από κοινού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο συνέταιρος κατέβαλε προσπάθειες να πείσει εκ των προτέρων για τα ευρήματα που θα ανέκυπταν με την πρόοδο των ερευνών. Ήθελε να δικαιολογηθεί ώστε αν ο κλοιός «έσφιγγε» γύρω του να περνούσε στην… αντεπίθεση. Όμως όσο πιο πολύ μιλούσε, τόσο περισσότερο ενίσχυε τις υποψίες των αστυνομικών γύρω από το πρόσωπό του. Και έπειτα «μίλησαν» τα ευρήματα και εκείνος αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να κατευθύνει τις έρευνες για τη δολοφονία στον 25χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο 25χρονος προς το παρών δεν έχει πει τίποτα και θα ξεδιπλώσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του την Τετάρτη που θα απολογηθεί.

Η οργή των συγγενών και των φίλων  ξεχειλίζει

Τον κατηγορούν μάλιστα πως λέει ψέματα ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία.

Μιλώντας στην εκπομπή Τατιάνα Live ο αδερφός του 39χρονου, Φάνης Εμμανουήλ ανέφερε ότι λίγες ώρες μετά το έγκλημα ο φερόμενος ως δράστης επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε την ανησυχία του για την εξαφάνιση του Ιάκωβου

" Με πήρε τηλέφωνο - τρεις ώρες μετά το έγκλημα - και μου είπε, χάθηκε ο Ιάκωβος από το μεσημέρι μήπως ξέρεις κάτι; Του είπα θα έχει πάει σε κάποια δουλειά, δεν ήθελα να βάλω κακό στο μυαλό μου" σημείωσε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε ότι ο συνέταιρος εξέφρασε την ανησυχία του σημειώνοντας ότι "Είναι σοβαρά τα πράγματα, την έχει άσχημα ο Ιάκωβος".

Όπως σημείωσε ο αδερφός του θύματος, ο 39χρονος είχε συγκεντρώσει ένα ποσό μέρος του οποίου του έδωσε ο πατέρας του για να ξεκινήσει την επιχείρηση του. Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο πως ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε και συνεργάστηκε φαίνεται πως τον εκμεταλλεύτηκε.

"Του έλεγα διώξε αυτό τον άνθρωπο από κοντά σου αφού σου κάνει κακό. Σου έχει κάνει τόσα, θα σου κάνει μεγαλύτερο κακό και θα τρέχουμε" ανέφερε ο ίδιος.

Όπως σημείωσε ο αδερφός του ο Ιάκωβος ήταν βιοπαλαιστής, είχε ανοίξει περίπτερο, μανάβικο και δούλευε προσπαθώντας να επιβιώσει. Ωστόσο όπως σημείωσε "Ήταν ευκολόπιστος. Είχε βοηθήσει πάρα πολύ αυτόν τον άνθρωπο και τα παιδιά του".

"Ευχαριστώ την ελληνική αστυνομία και εύχομαι η δικαιοσύνη να τον τιμωρήσει όπως του πρέπει" τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα