Τον σκότωσε για ένα like:Τι λένε o δράστης και το μήλον της έριδος

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του Αποστόλη Κοινωνά για ένα… like στο Facebook.

Η πρωτοφανής δολοφονία είχε λάβει χώρα στο 40ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου σε υπαίθριο χώρου ανοιχτού μαγαζιού, στις 8 Μαΐου του 2010.

Το θύμα ηλικίας 29 ετών, είχε βρεθεί νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Δέκα μέρες πριν την δολοφονία του θύματος, ο δράστης είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με το όνομα Ela Vulai για να τον παρασύρει σε υποτιθέμενο επαγγελματικό ραντεβού.

Ο 29χρονος δίχως να γνωρίζει ότι η Ela Vulai δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο, πήγε στο ραντεβού όπου ο δράστης τον περίμενε με άλλους δυο άντρες, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένα.

Τραγική ειρωνία; Αρκετή ώρα αφότου είχε πάει στο ραντεβού-ενέδρα που του είχαν στήσει, δέχτηκε ένα μήνυμα από μια συνάδελφο του (και πρώην σύντροφο του δράστη όπως αποδείχτηκε), η οποία τον προειδοποιούσε:

Κοίτα τι κατάλαβα. Η κοπέλα που συνομιλείς με το όνομα Ela Vulai είναι ο (όνομα δράστη). Μην πας στο ραντεβού, μην συνομιλείς μαζί της γιατί θα σου τη φέρει καπέλο.

Δυστυχώς όμως ο Αποστόλης δεν το είδε ποτέ το μήνυμα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η κοπέλα που έστειλε το μήνυμα, διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον δράστη μέχρι το καλοκαίρι του 2009 οπότε και του ζήτησε να χωρίσουν λόγω της παθολογικής του ζήλιας αλλά και του βίαιου χαρακτήρα του.

Εκείνος δεν μπορούσε να το αποδεχτεί και για να ελέγχει τις κινήσεις της, δημιουργούσε ψεύτικα προφίλ στο Facebook.

Όταν είδε μια κοινή τους φώτο στο Facebook με τον 29χρονο Αποστόλη, νόμιζε ότι είχαν δεσμό και άρχισε να απειλεί το θύμα και στα social media και τηλεφωνικά.

Το  Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, επέβαλε στον υπήκοο Αλβανίας, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του 29χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Αποστόλη Κοινωνά για ένα like στο Facebook.

 

Τι λέει ο δράστης μέσα από τις φυλακές

Μιλώντας μέσα από την φυλακή στην εκπομπή «Αλ΄θειες με τη Ζήνα», ο δράστης δήλωσε:

«Είμαι αθώος, δεν έχω σχέση με την υπόθεση. Να βγει η αλήθεια επιτέλους! Δεν ήρθε ποτέ κάποιος ειδικός να πει αν υπήρχε DNA, αποτυπώματα ή κάποια πειστήρια που δεν τα έχουν ελέγξει. Να ανοίξουν το Facebook!»

Αναφερόμενος στη σχέση του με την κοπέλα, δήλωσε:

«Είχα 2,5 χρόνια σχέση μαζί της. Συζούσαμε στο ίδιο σπίτι και δεν πήγαινε άλλο. Την είχα διώξει από το σπίτι. Αν ζήλευα θα την κρατούσα να μην φύγει!Δεν ζήλευα. Δεν σκοτώνεται ένας άνθρωπος μόνο με ένα like! Με το θέμα δεν είχα καμία επαφή! Την ημέρα της δολοφονίας δεν ήμουν καν στην Ελλάδα. Ήμουν στην Αλβανία! Όταν πήγα στην Αλβανία είχα αφήσει στην Ελλάδα τον αριθμό μου γιατί δεν το χρησιμοποιούσα εκεί!»

 

Ο άτυχος 29χρονος

Τι λέει η γυναίκα για τα μάτια της οποίας φέρονται να συνέβησαν όλα

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε και η πρώην σύντροφος του δράστη, που πολλοί την αποκαλούν μήλον της έριδος:

«Η σχέση που είχα με το θύμα ήταν καθαρά επαγγελματική. Η σχέση μου με τον δράστη ήταν μια σχέση προσωπική που κράτησε 2 χρόνια και μερικούς μήνες. Τσακωνόμασταν πάρα πολύ συχνά γιατί είχαμε πολλές διαφορές. Γνωριστήκαμε με το θύμα τον Οκτώβριο του 2009. Δουλεύαμε σε μια εταιρία προώθησης προϊόντων και συναντιόμασταν καθαρά για επαγγελματικούς λόγους».

Όπως εξήγησε, «ο δράστης είχε στείλει μήνυμα στο θύμα “τι δουλειά έχεις εσύ με τη πρώην μου;” είχαν βριστεί μεταξύ τους και εκεί τελείωσε. Δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μαζί τους».

Μάλιστα αποκάλυψε πως «είχα συνομιλήσει με τον Αποστόλη στο Facebook 2-3 μέρες πριν την δολοφονία και του είχα πει “νομίζω ότι πίσω από το προφίλ αυτό το Ela Vulai κρύβεται ο πρώην μου” και ο Αποστόλης μου είχε απαντήσει “μπα όχι!”»

Παράλληλα εξήγησε πως «του το έστειλα για να προσέχει! Όχι όμως με την έννοια ότι θα πάει και θα σκοτωθεί. Αν το ήξερα θα πήγαινα και εγώ μαζί του στο ραντεβού για να δω αν πραγματικά πίσω από το ψεύτικο προφίλ ήταν ο πρώην μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έχει κάνει ο κατηγορούμενος!»

Για να καταλήξει ανασκευάζοντας την πρωτόδικη κατάθεση της:

«Σήμερα δεν πιστεύω ότι πίσω από το προφίλ της Ela Vulai κρύβεται ο δράστης. Στην πρώτη μου κατάθεση ήμουν καθοδηγούμενη από μια γυναίκα που ήταν εν δράστη στο δικαστήριο και με έκανε να πιστέψω πως ο δράστης ήταν πίσω από το προφίλ αυτό. Κάθε φορά που μου έκανε ραντεβού με απειλούσε και μου έλεγε ότι ξέρω ότι λες την αλήθεια και πρέπει να πεις αυτό και το άλλο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα