Η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε μεγάλο χτύπημα στον Πειραιά

«Αντίποινα» από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς της… κοινοπραξίας «Επαναστατικού Αγώνα», «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με αφορμή τις συλλήψεις της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, φοβούνται τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Χάρτες, αναλυτικές σημειώσεις με παρακολουθήσεις στόχων, αλλαγή γκαράζ από αυτό του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στη Ριζούπολη, νόμιμα αγορασμένο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες σε κρύπτη στα ντουλάπια, περισσότερα από 100.000 ευρώ μέσα στο… στρώμα της 25χρονης, γεωργικό λίπασμα, ζελατινοδυναμίτιδα είναι μερικές από τις ενδείξεις οι οποίες, σε συνδυασμό με παλαιότερα στοιχεία, κάνουν τους αρμόδιους αξιωματικούς να μιλούν για επικείμενο χτύπημα.

Ερμηνεύοντας σημειώσεις του επιχειρησιακού πίνακα της Πόλας Ρούπα και στοιχεία της έρευνας, αρχικά επιχειρούν να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο. Πριν από τη σύλληψή τους, φαίνεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, ενδεχομένως με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, με στόχο οικονομικό ή πολιτικό παράγοντα στην περιοχή του Πειραιά, όπως πριν από τη σύλληψή του Νίκου Μαζιώτη, κάτι που είχε διαπιστωθεί μετά τη σύλληψη του 34χρονου συνεργού τους στον Βύρωνα με το χτύπημα να προσδιοριζόταν χρονικά στις 4 Οκτωβρίου 2014.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, χωρίς προς το παρόν να έχουν παρουσιάσει στοιχεία επιβεβαίωσης, ότι και οι τρεις τρομοκρατικές επωνυμίες είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές, που αποτελείτο από την Πόλα Ρούπα, την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δύο τουλάχιστον άνδρες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», ενδεχομένως κάποιες ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν και προμηθευτής οπλισμού.

etypos

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα