Έκτακτο: Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη

Συνελήφθη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Στις 6 το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη για τρομοκρατία, Πόλα Ρούπα.

Η 48χρονη Ρούπα συνελήφθη στην περιοχή του Μπραχάμι από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μαζί της συνελήφθη και ο ανήλικος γιος της, καθώς και μία 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο παππούς της 25χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δεν γνώριζε τη Ρούπα και ανέφερε ότι η εγγονή του έχει μία γκαρσονιέρα πάνω από το διαμέρισμά του.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Πόλα Ρούπα να μην προέβαλε αντίσταση στη σύλληψή της, ενώ κάτοικος του Μπραχαμίου σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", σημείωσε ότι, εκτιλύχθηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας.

Ο ίδιος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είναι ο παππούς της 25χρονης συλληφθείσας, η οποία όπως ο ίδιος λέει, δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.

Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί.

Το 5χρονο παιδί έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Στο διαμέρισμα, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στα Νότια προάστια η διεύθυνσή του όμως παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία και η πρόσφατη σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την Πόλα Ρούπα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα. Για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».

 

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα

Γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα, η Πόλα Ρούπα έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.

Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, εκτιμάται απο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πως ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.

Η επανεμφάνισή της, τάραξε τότε τα λιμνάζοντα ύδατα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η ληστεία με λεία 180.000 ευρώ απο τράπεζα στην Μαλεσίνα, έφερε την υπογραφή της. Ο λόγος, η επιχείρηση και η διαφυγή όλα συγκλίνουν στο όνομά της. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως η ληστεία είχε στόχο «να γεμίσει το επαναστατικό ταμείο». Η Πόλα Ρούπα άλλωστε είναι πολύπειρη στο αντάρτικο πόλης, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα είχε ενεργό συμμετοχή σε 15 επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα