Norman Atlantic 2 χρόνια μετά από το τραγικό δυστύχημα : Δεν μπορώ να ξεχάσω τις φλόγες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη του ναυτικού δυστυχήματος στο Norman Atlantic, που έκανε το ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα.

Σε λίγες ημέρες κλείνουμε δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα και ένας εκ των επιβατών του πλοίου, η Χριστίνα Σαμαρά-Παππά μιλώντας στην «Καθημερινή» αναφέρει: «Δεν είμαι η ίδια που ήμουν. Διότι φτάσαμε στο χείλος του θανάτου».

Τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, η ίδια, που βρισκόταν στο πλοίο, ξύπνησε από φωνές. Είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο πλοίο. Μετά τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο τραγικός απολογισμός ήταν 11 νεκροί και 18 αγνοούμενοι.

«Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τους εφιάλτες. Έβλεπα φλόγες γύρω μου. Αυτές τις φλόγες δεν μπορώ να τις ξεχάσω».

Όπως αναφέρει στην «Καθημερινή», δεν θυμάται να άκουσε κάποιου είδους συναγερμό. Το μόνο που άκουσε ήταν τον κόσμο έξω από την καμπίνα της να φωνάζει «Βγείτε έξω»

«Είδα από το σιφώνι του μπάνιου να βγαίνει καπνός με τρομερό θόρυβο και κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά»

Ιδιαίτερα έντονη είναι και η μαρτυρία της για το τι συνέβη όταν βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου. «Φυσούσε μανιασμένος αέρας, η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και αριστερά μας από μια γυάλινη πόρτα βλέπαμε τις φλόγες» σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα και προσθέτει:

«Κοιταζόμαστε για να πηδήξουμε στη θάλασσα. Βλέπω τα τεράστια κύματα και λέω “Ανδρέα (σσ. έναν συνταξιδιώτη) δεν πέφτω στη θάλασσα. Θα μείνουμε εδώ και ό,τι γίνει».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα