Κίνητρα σε νέους και νέες να στρατολογηθούν θέλει να δώσει ο Καμμένος

«Τέρμα, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στις νέες που αγαπούν τον Στρατό να έρχονται μόνοι τους για να υπηρετούν, νωρίς, με το που αποφοιτούν από το Λύκειο και η διάρκεια της θητείας τους να μην είναι "χαμένος χρόνος" αλλά δημιουργικός».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Άμυνας στον Δήμο Βερύκιο, σε συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του ύστερα από μια πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, όπου είχαν τεθεί επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα της άμυνας του Αιγαίου.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος στο «Έθνος», ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18. Ο υπουργός προαναγγέλλει ότι κάθε νέος που θα κατατάσσεται εθελοντικά θα λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση του Δημοσίου, άδεια οδήγησης, μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών, αλλά και μπόνους για στρατιωτική θητεία.

«Μιλώντας για «κίνητρα σε νέους και νέες», επαναφέρεις θέμα στράτευσης και των γυναικών;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την εξής απάντηση: «Μα ποτέ δεν το είχα αποσύρει από τη σκέψη και τα σχέδιά μου. Είμαι υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όμως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα.

«Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό», ανέφερε ακόμη ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα